Mihaela Buzărnescu (29 de ani, 57 WTA) este cea mai mare surpriză din tenisul mondial actual, ascensiunea ei fulminantă fiind cu atât mai neverosimilă, cu cât ea vine după o perioadă în care renunțase la activitatea competițională, din cauza unor accidentări care au ținut-o departe de teren în 2013 și 2014 și jumătate de sezon în 2016!

Anul trecut a fost unul cu adevărat impresionant. Românca a început pe 541, în calificările de la Australian Open, a câștigat 7 turnee ITF, a ajuns pentru prima oară pe tabloul principal la un Mare Șlem (US Open), încheind 2017 pe locul 56 mondial!

Mihaela a avut nu mai puțin de 70 de victorii în 93 de meciuri disputate anul precedent, pe final de sezon reușind 17 succese în 19 partide!

Și 2018 a început excelent: finală la Hobart, prima a carierei într-un turneu WTA, pe care o va disputa în această noapte (ora 3:00 la București, în direct pe Digisport) în compania belgiencei Elise Mertens (36 WTA), după ce astăzi a pus-o la respect în semifinale pe ucraineanca Tsurenko (nr. 43 mondial), 6-2, 6-2.

Mihaela a devenit între timp, în perioada în care probabil nici nu se mai gândea că va reveni în circuit sau că va ajunge la un asemenea nivel, doctor în Educație Fizică și Sport (2016, UNEFS).

După accidentările suferite, a profesat ca antrenoare de tenis și a dat lecții la un club privat din Herăstrău!

Adevărate lecții de tenis a predat Mihaela și la acest turneu de la Hobart, în Australia. Loviturile sale precise și puternice, mai mereu aproape de liniile terenului, au fost atuurile româncei, ca și primul serviciu și calmul cu care abordează fiecare punct.

Deși încă în umbra Simonei Halep, a Soranei Cârstea sau a Irinei Begu, Mihaela Buzărnescu se aprope ca valoare măcar de ultimele două, iar povestea ei de viață trebuie cunoscută și spusă de fiecare dată când avem ocazia și mai ales celor care trec prin clipe grele în carieră.

Mihaela a arătat că poți să-ți depășești limitele dacă ai încredere în tine, dacă ești susținut de familie și de prieteni și, bineînțeles, dacă ești serios și muncești.

Bravo, Mihaela! Ești surpriza și exemplul de care sportul românesc are nevoie!

Mihaela Buzărnescu va intra după turneul de la Hobart în primele 50 de jucătoare ale lumii, iar la Australian Open joacă în primul tur cu favorita 2, daneza Caroline Wozniacki!