Mesaj clar pe care-l transmite încrederea de pe fața Simonei, din timpul meciului cu belgianca Elise Mertens: putem vedea o nouă finală de Grand Slam cu românca noastră în prim-plan.

Simona privește înainte cu încredere, transmite clar un sentiment de siguranță: „Eu știu ce am de făcut, eu sunt puternică, eu pot învinge!” Am văzut asta pe figura ei din primele imagini transmise de Eurosport de la meciul din optimi, în mișcările de la încălzirea oficială și, imediat, în primele schimburi de mingi.

Mertens juca excelent, ataca tot timpul, cu tot arsenalul, îi intrau lovituri fantastice, dar părea nedumerită de fiecare dată când românca noastră mai dădea o minge înapoi, o minge care o punea în dificultate. Dintr-o apărare dârză, Simona ieșea cu o lovitură feroce, plasată, lungă, la linie.

Belgianca și-a pierdut claritatea la finalul primului set, când a conștientizat că, orice ar face, mingile aruncate în terenul advers îi revin mai tăioase, mai dificile decât le trimisese ea. Și, chiar dacă a mai revenit o dată, la mijlocul setului 2, a cedat în fața măreției în joc a Simonei.

Dar s-o lăsăm pe Mertens și să vorbim despre cea mai bună sportivă a României din ultimii ani. Simona se află într-un moment de vârf al carierei, arată mai bine ca niciodată din punct de vedere fizic, servește excelent, foarte plasat și cu mult efect, și, chiar dacă nu imprimă mingii o forță deosebită, e capabilă să-și facă serviciul de multe ori foarte clar.

Mesaj: liniștea interioară

S-a maturizat din punct de vedere mental și, chiar dacă se mai enervează uneori, omenește, are o liniște interioară care contribuie în mare proporție la victoria finală.

Simona simte mingea, simte terenul, simte adversarul, pe care îl pune la respect prin loviturile ei, prin mesajul pe care-l transmite, prin defensiva excepțională și prin siguranța loviturilor ei. A ajuns la un nivel extrem de înalt al jocului și are șanse mari să dispute o nouă finală de Mare Șlem.

Dar, chiar dacă nu o va face, performanța ei este imensă: nu a mai ieșit din Top 10 mondial din momentul în care a pătruns aici, din ianuarie 2014, adică de 6 ani! Sunt puțini sportivi care reușesc să rămână în vârf o perioadă atât de mare. În acest timp, Simona Halep a triumfat la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019, a fost finalistă de încă două ori la Paris (2014 și 2017) și o dată la Australian Open (2018), a câștigat alte 11 turnee și a jucat încă 11 finale!

„Eu pot, eu vreau, eu câștig” – acesta este mesajul Simonei, încrederea asta sperăm s-o simțim până la final!

Foto: Adam Davy/PA Wire/dpa/Hepta/Sport Pictures