Mazilirea lui Vasile Miriuță de la CFR Cluj, la finalul unui sezon foarte bun, e o măgărie imensă a noii conduceri a clubului.

Demiterea a venit după ce antrenorul ceferiștilor fusese confirmat în funcție, iar asta e o dovadă de neseriozitate crasă. Practic, noul acționariat a început cu stângul, cu o decizie care nu le face deloc cinste. Nu înțeleg de ce nu au mai așteptat un pic, dacă tot aveau de gând să îl schimbe, că doar nu l-au visat într-o noapte pe Dan Petrescu, iar a doua zi l-au sunat și i-au propus scaunul lui Miriuță. Aproape sigur, au fost negocieri de mai mult timp, iar decizia finală a venit ca urmare a acestor discuții.

Practic, pe Miriuță l-au luat de fraier, cred că așa i-au și zis: “Fraiere, te-am confirmat ieri, dar azi am găsit unul mai bun și nu mai avem nevoie de tine”.

Miriuță a fost antrenorul care a dus CFR în play-off, în condiții de insolvență, ba chiar cu șanse la titlu la un moment dat, treminând pe un onorant loc 4, o performanță importantă dacă ținem seama că la un moment dat viitorul clubului era incert, iar jucătorii păreau demotivați.

Antrenorii din România sunt călcați în continuare în picioare. Nu a contat nici munca lui Miriuță pentru acest club, devotamentul lui, jocul bun al echipei și nici măcar faptul că acesta mai avea un an de contract.

Știți ce ar fi tare acum? Ca Dan Petrescu să primească o ofertă din străinătate și să-i lase cu buza umflată pe oficialii CFR-ului, mai ales că a mai procedat așa și la Târgu Mureș, acum doi ani, când a plecat după doar trei săptămâni.

Neelegant e un cuvânt blând pentru ce au făcut cei de la CFR cu Miriuță. Mai degrabă, e vorba de lipsă de respect și de bun simț profesional.

Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu