Marile erori ale lui Mircea Rednic de la revenirea la Dinamo (petrecută în urmă cu trei săptămâni) au fost evidențiate de câțiva foști jucători ai „câinilor”, printre care Dănuț Lupu, Claudiu Vaișcovici și Cristi Munteanu, dar și de analistul tv Ilie Dumitrescu.

Victoria obținută cu mare noroc în fața Voluntariului (1-0), după un penalty primit în minutul 92 și după o gravă eroare de arbitraj în defavoarea echipei antrenate de Ioan Andone, nu compensează greșelile făcute până acum de antrenorul venit ca salvator, dar care s-a înecat înainte să sară în apă.

În primul rând, Puriul a greșit când a acceptat să-i ia locul unui coleg de breaslă după ce acesta abia fusese instalat la Dinamo. Aici este vorba despre lipsă de respect, dar și dovada caracterului pe care îl are Mircea Rednic, despre care unii oameni din fotbal au mai vorbit de-a lungul timpului.

„Strâmbul”, cum i se spune, a câștigat destul de mulți bani în cariera de jucător și în cea de antrenor, dar și din cea de intermediar de transferuri, pentru a mai fi disperat pentru un loc de muncă.

Eroarea numărul 2.Rednic a spus mai întâi că are la dispoziție un lot foarte bun și că s-a investit în transferuri în ultima perioadă, mai mult decât în ultimul său mandat în „Ștefan cel Mare”, pentru ca, după două meciuri modeste în campionat, 1-1 acasă cu Dunărea Călărași și 0-0 la Chiajna, să arunce vina spre jucători, pe care i-a transformat verbal din „foarte buni” în „modești” în numai câteva zile!

FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Eliminarea din Cupă în fața unei formații de Liga a treia (Csikszereda) a declanșat un nou val de critici ale tehnicianului la adresa jucătorilor și trecem la:

Eroarea numărul 3. Mazilirea lui Gicu Grozav, poate cel mai valoros jucător din lot. Nu renunți așa de ușor la un fotbalist de națională, doar pentru că a ratat „scărița” la loviturile de departajare. Dinamo are nevoie de 3-4 jucători ca Grozav, dar l-a trimis acasă pe singurul.

În plus, „câinii” nu au pierdut meciul de la Miercurea Ciuc la loviturile de departajare, ci pentru că au ajuns acolo după ce au fost conduși cu 2-0 de o echipă din eșalonul III. Rednic era pe bancă până la 0-2?

Eroarea numărul 4Puriul a scos cuțitele pe masă, cum îi place să spună, încă de la conferința de prezentare. L-a făcut praf pe Dică, i-a ironizat pe rivali, într-un moment în care la Dinamo era haos, iar echipa era mai aproape de retrogradare decât de play-off. Puțină liniște și puțină decență n-ar fi stricat, mai ales când ești la pământ. Muncești, te ridici și apoi poți spune multe, în limita bunului simț, bineînțeles.

Și vine meciul cu FCSB, din weekend, considerat în continuare marele derby al României, deși ambele echipe nu mai au forța de altădată. Rednic se poate reabilita și o poate resuscita pe Dinamo doar în cazul unei victorii, greu de prezis ținând cont de loturile celor două. Dar în fotbal s-au mai văzut minuni.

Problema lui Dinamo este că mizează acum prea mult pe o minune și pe un salvator care s-a înecat, după cum spuneam la început, pe uscat și cu colacul de salvare atârnându-i la gât.

Ultimele „performanțe” ale „Salvatorului”

Mai 2015 – pleacă de la Petrolul după opt meciuri în care a obținut o singură victorie.

2015-2016 – locul 4 cu Dinamo în Liga 1 și finală de Cupă pierdută în fața CFR-ului după ce „câinii” au condus cu 2-0. O singură victorie în ultimele 8 meciuri (7 în play-off)!

2017-2018 – demis de la Royal Excel Mouscron (prima ligă belgiană) în februarie 2018, după 5 eșecuri în ultimele 6 meciuri pe banca acestei echipe.

5 octombrie 2018 – plecat de la Al Faisaly (Arabia Saudită) după doar 5 meciuri: o victorie, un egal și 3 înfrângeri.