Marele atu al Simonei Halep pentru câștigarea turneului de la Wimbledon la ediția 2019 este unul la care nu ne-am fi așteptat acum 3-4 ani. Ba chiar putem spune că românca stătea destul de rău la acest capitol.

Cum a reușit să transforme un handicap major într-un avantaj? În primul rând, cred, datorită lui Darren Cahill, a cărui influență în jocul și în atitudinea Simonei se simte și acum.

Simona a dominat autoritar sfertul de finală cu Zhang, 7-6, 6-1, după un început în care chinezoaica părea un fel de Mare Zid. Dădea totul înapoi, tare și precis, dar românca noastră a avut răbdare, și-a tras niște palme peste picioare pentru a se mobiliza și mai mult și a recuperat pas cu pas. 5-4 după 1-4, apoi 6-6 și tie-break câștigat destul de lejer, la 4.

Încredere maximă

În primul set s-a văzut din nou marele atu al Simonei, la 1-4 de fapt, când chinezoaica pășea indestructibilă spre câștigarea actului de debut. Iar apoi, cu încredere maximă după revenirea de senzație, Halep a îndeplinit o formalitate în partea a doua.

Un alt moment care merită amintit și care este o dovadă în plus a acestui nou mare plus din jocul Simonei s-a întâmplat în optimi, la meciul cu simpatica Gauff. După 3 duble greșeli la rând, fapt rar întâlnit la asemenea nivel, Halep a jucat ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat și a câștigat acel ghem!

Probabil că v-ați dat seama, vorbesc despre extraordinarul mental al Simonei din ultimul timp. A ajuns la o asemenea maturitate și la o asemenea experiență, încât nimic nu o mai perturbă, nimic nu o mai dărâmă. Poate reveni și se poate redresa din orice situație, oricât ar fi aceasta de dificilă.

Marele atu adus de Darren Cahill

La psihicul extraordinar pe care îl are acum Simona a contribuit din plin, după cum spuneam mai sus, Darren Cahill, prin modul său de gândire pozitiv, pe care a reușit să i-l imprime, ușor-ușor, și elevei sale. Când ai un astfel de om lângă tine, nu ai cum să nu te schimbi, trebuie să fii prea catâr ca să nu o faci.

Bineînțeles că a contat foarte mult și câștigarea Roland Garrosului în 2018. Simona a scăpat de un mare stres, s-a eliberat, a intrat în galeria de onoare a tenisului, iar acum poate evolua cu detașare.

Tocmai pentru că stă foarte bine cu psihicul, dar și pentru că a ajuns la un nivel foarte înalt al jocului ei la toate capitolele tehnico-tactice, o văd pe Simona câștigând acest turneu de la Wimbledon! Ar fi o încununare fantastică a unei cariere de excepție!

Hai Simona! Hai România!

Captură foto: wimbledon.com