Marea șansă a Simonei Halep de a domina tenisul mondial în acest an poate fi ratată dacă marea noastră campioană nu ia rapid o decizie cât se poate de logică.

Oricât ai fi de bun, nu te poți bate de unul singur în circuit, cu sportive care au staff-uri foarte bine puse la punct.

Simona a arătat un tenis senzațional la începutul acestui an: a fost foarte aproape să elimine bombardierul Serena, a jucat finală la Doha și sfert de finală la Dubai, unde putea mai mult dacă ar fi existat cineva care s-o îndrume și s-o corecteze.

De ce să pornească la fiecare meci cu acest handicap, al lipsei antrenorului? Sunt momente dificile pe parcursul unui meci, e nevoie uneori și de un sfat bine țintit, iar de pe margine totul se vede mai clar și mai realist.

Simona are o mare șansă în acest an, să domine circuitul feminin. Nu văd nicio altă jucătoare care să-i stea în cale spre numărul 1 mondial și spre un nou Grand Slam. A pierdut timp și momente importante după despărțirea de Darren Cahill. Trebuie să-și ia cât mai repede un antrenor experimentat, chiar dacă acesta costă.

Bariera epuizării

Până la urmă, și oboseala asta care s-a văzut clar pe figura ei și pe modul în care s-a mișcat cu Bencic, din setul doi încolo, putea fi contracarată cu un program bine pus la punct de antrenor, bineînțeles în colaborare cu băieții din staff. Și, uneori, chiar o vorbă de încurajare înainte de meci, un gest în timpul partidei pot rupe bariera epuizării.

Simona e singură, are nevoie rapid de cineva care s-o antreneze și s-o sfătuiască. Toate marile sportive din circuit au antrenor, e o logică a lucrurilor. Dacă n-ar fi necesar, nu și-ar mai lua nimeni nici preparator, nici fizioterapeut, și toți banii s-ar duce în conturile sportivului, dar nu e așa. Marile performanțe se ating având în spate o echipă completă de profesioniști.

Nevoia unui antrenor foarte bun

Bineînțeles că Simona acționează cum vrea, sunt banii ei, munca ei, dar am văzut-o cât de mult s-a bucurat pentru victoria României în FED Cup, iar asta înseamnă că îi pasă de noi, cei care o urmărim și o aplaudăm și la Cluj, și la București, și la Dubai, Miami sau în Singapore.

Pentru ea și pentru noi, trebuie să își angajeze un antrenor foarte bun, pentru că vrem s-o vedem luptându-se cu toate armele împotriva celorlate oponente și câștigând turnee.

Marea șansă a Simonei să domine circuitul mondial nu trebuie ratată, pentru că joacă bine, și-a îmbunătățit serviciul, e mai agresivă decât în anii trecuți. Pentru că poate!