Mare surpriză la Olimpiada Liceelor McDonald’s, competiția care a asigurat și în acest an cadrul pentru ca 5.600 de liceeni bucureșteni să practice sportul în mod organizat: „Mircea Eliade” a pierdut finala de fotbal (la masculin), jucată pe teren propriu în compania lui „Octav Oncescu”. Noua campioană la fotbal feminin este „Viilor”.

Semifinalele și finalele competițiilor de fotbal, desfășurate pe terenul artificial al Liceului cu profil sportiv „Mircea Eliade”, s-au jucat cu o determinare pe care nu o vedem în multe meciuri din Liga I. Micii fotbaliști au făcut spectacol pentru profesorii și colegii aflați pe marginea suprafeței de joc, iar cei mai buni au fost premiați.

Florentina și Natanael, MVP-uri

Fetele au arătat că fotbalul nu este doar un joc al băieților, iar echipa Colegiului Economic „Viilor”,  pregătită de profesoara Loredana Petrescu, s-a impus în finala mare, în fața echipei Colegiului Economic „Virgil Madgearu”. MVP-ul meciului a fost Florentina Mihaela Ștefan (Viilor), care a jucat timp de trei ani la echipa de băieți a lui Fair-Play București!

Marea surpriză s-a produs în finala băieților. Echipa Liceului cu program sportiv „Mircea Eliade” era mare favorită, pentru că juca pe teren propriu, dar a fost învinsă, după un meci foarte palpitant, de cea a Colegiului Național „Octav Onicescu”, antrenată de profesoara Daniela Badea.

Cel mai bun jucător al finalei a fost Natanael Pârvu (Onicescu), aflat în pregătiri cu echipa de seniori a Progresului Spartac, continuatoarea lui FC Național. 

FETE

Finala mare

COLEGIUL ECONOMIC „VIILOR” vs. COLEGIUL ECONOMIC „VIRGIL MADGEARU” 2-1

BĂIEȚI

Finala mare

COLEGIUL NAȚIONAL „OCTAV ONICESCU” vs LICEUL CU PROFIL SPORTIV „MIRCEA ELIADE” 4-3

Așadar, Colegiul Economiv ”Viilor” va reprezenta Capitala la faza pe ţară în competiția fetelor, care va avea loc în Ilfov, între 16 şi 18 mai, în timp ce Colegiul Naţional ”Octav Onicescu” va pleca la faza pe ţară din Satu Mare, în competiția băieților.

Olimpiada Liceelor este organizată de McDonald’s România cu sprijinul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, partenerului media Prosport, Caldo Security şi SEG (Sport Evolution Group).

În încheiere, preluăm sfatul lui Natanael Pârvu pentru liceeni, și nu numai: „Atât timp cât aveţi un vis, luptaţi până îl împliniţi. Nimic nu este imposibil”.