M-am săturat de românii nesimțiți din țara asta și de oriunde. Pe bune, trebuie să facem ceva, să nu-i mai lăsăm să ne domine și să ne umilească.

Atitudinea asta de „Lasă-i în pace! Te pui la mintea lor? Nu avem nevoie de scandal” nu îmi place. Trebuie să-i punem la punct și la respect și vă invit, vă rog, prin acest articol, să luați atitudine împotriva nesimțirii.

Reclamați-i de fiecare dată când vă deranjează! Chemați-le șeful, scrieți în condica de reclamații, dacă sunteți la restaurant sau într-un magazin, faceți sesizare la Protecția Consumatorului, sunați la Poliție, dacă e cazul. Nu-i mai tolerați, nu-i mai protejați doar pentru că nu vreți complicații.

Vouă nu vă ajunge să fiți tratați de sus de un liftier, de un șofer de taxi, de un conducător auto din trafic, de un vânzător, de un ospătar, de un medic, de învățătorul fiului sau fiicei voastre?

Numai dinspre noi se pot regla lucrurile.

Revolta mea a fost accentuată de ultimul drum la munte. Aceeași oameni care îți „taie fața” pe DN1, care îți dau flash-uri dacă nu reușești să depășești rapid o mașină de pe banda din dreapta, în timp ce ei, nesimțiții, se apropie cu viteza luminii, pentru că ei nu au reguli, ei nu respectă viteza legală.

Aceeași oameni în restaurante care se uită urât, sunt nepoliticoși, te tratează în scârbă, te fură fără resentimente, așa cum mi s-a întâmplat mie, ieri, la celebrul „Șura Dacilor” din Poiana Brașov.

E drept, recunosc, și e de bine, în multe restaurante, pub-uri din București, și nu numai, patronii au învățat că, pentru a-ți fideliza un client, trebuie să-l tratezi respectuos, să ți-l apropii, dar mai există nesimțiți, iar noi trebui să-i tragem de guler și să le spunem „Ajunge!”

Afară cu nesimțiții! M-am săturat de ei! Sunați la acest număr de telefon pentru orice problemă întâmpinați în relația cu diverși comercianți:

Reiau aici întâmplarea de duminică, 4 februarie, pe cared am povestit-o pe pagina mea de facebook:

La “Șura Dacilor”, în Poiană, un ospătar care nu știe să spună nici “Bună ziua” cică nu mă servește dacă nu iau și ceva de mâncare. L-am întrebat dacă scrie undeva asta și cică de-aia sunt ei acolo, să ne spună. Există vreo regulă în acest sens?
Eram 5 insi, ora 12, luasem micul dejun la 9.30-10.00, nu ne era foame, și voiam să comandăm 3 cafele, 4 căni cu vin fiert și o limonadă.

Și modul de adresare a fost tare: în loc de “Ce doriți să comandați?”, respectivul a venit lângă masă și, cu un aer superior, a zis atât: “Da!”.

Când am vrut să-i fac o poză, a ieșit val-vârtej din restaurant și s-a ascuns pe undeva, la birouri. Aveți în captura foto de mai jos câteva comentarii de pe pagina de facebook (neoficială) a restaurantului: