Mie mi se pare că lumea fotbalului de la noi a-nnebunit de tot în ultimul timp. Sunt câteva întâmplări și câteva declarații care ar amuza și o maimuțică de la zoo.

  1. Dan Petrescu: „Ei se plâng de un aut? Păi noi am avut cinci penalty-uri”. Bursucul e deja hilar prin obsesia lui pentru penalty-uri, dar riscă să devină penibil. Când ești în prim-planul presei și, implicit, în vizorul atâtor oameni care privesc fotbal, trebuie să mai fii și un pic rațioanl, iar dacă nu reușești și nu reușești, te antrenezi pentru așa ceva, repeți în oglindă, îți iei profesor să te mediteze la Realitate. Nu zic că nu au greșit arbitrii în defavoarea CFR-ului, dar au greșit și în favoarea acestei echipe.
  1. Golubovic: „Mâna a sărit mai mult decât capul meu!” Aceasta a fost declarația bosniacului de la Gaz Metan după hențul stupid făcut în careu în partida cu Dinamo. Înțelegem că băiatul nu vorbește bine românește, dar explicația lui stârnește hohote de râs. E ca și cum ai spune că picioarele tale merg de obicei înapoi sau că vezi cu ceafa și miroși cu călcâiele. Golubovic a găsit explicația pentru penalty-ul făcut cadou dinamoviștilor, noi încă mai privim faza și nu înțelegem cum de nu l-a dus capul mai mult decât mâna.
  1. Ionuț Popa: „În Columbia, portarul meu, Curileac, și vârful de atac erau împușcați!”. Măi nea Mustață, ai mai sărit calul, dar acum ai căzut în cap, îți spun sincer. Dacă declari așa ceva, e ca și cum ai fost de acord cu ce i s-a întâmplat fundașului columbian Escobar. Bănuiesc totuși că nu agreezi acea crimă, dar, oricum ai da-o, declarația sună rău de tot, e ca și cum te-ai așeza pe banca de rezerve pe o balegă proapătă, și asta să-ți placă!
  1. Convocarea lui Alibec. Haideți, domnilor, naționala a ajujns societate de binefacere? Adică de ce trebuie să-l resusciteze Contra pe Alibec, când nu o poate face antrenorul lui de la echipa de club sau omul ăla cu care se îmbrățișează la goluri, că nu șriu exact care-i treaba lui pe-acolo, sau patronul-antrenor-psiholog? Alibec trebuie să-și dea el însuși un refresh și să se redescopere ca fotbalist.

Ziceți voi de înțelegeți ceva din cele de mai sus. Eu închei cu o anomalie din handbal, ca să nu credeți că ne axăm doar pe fotbal: Zalăul conduce azi la Cluj aproape tot meciul, are 4 goluri avans în minutul 54,20 (17-21), dar nu mai marchează niciodată până la final, încasând patru „boabe”. Se termină egal. Cotă 10!

Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu