Sunt mai multe întrebări la care Ionuț Lupescu nu știe să răspundă. I le-am adresat pe 3 martie 2018 prin intermediul firmei care s-a ocupat de campania lui. Nu am primit răspunsurile nici până azi.

Am spus-o din start, Lupescu e de 100 de ori peste Burleanu, de care fotbalul românesc trebuie să scape neapărat mâine, dar, analizând atent această ultimă perioadă, am sesizat mai multe probleme cu Kaiserul în rol principal.

N-am să mă bag în comisioanele primite de prietenii sau de prietenul lui Lupescu în perioada în care acesta era director general la FRF și nici în afacerile pe care Kaiserul le făcea cu Federația în acea perioadă.

Dacă era ceva în neregulă, Burleanu trebuia să se adreseze Justiției după auditul pe care l-a comandat la începutul mandatului și ale cărui rezultate le-a ținut ascunse. Pentru că, probabil, n-a descoperit nimic concret.

Ce rezultate au avut naționalele de juniori cât a fost șef Lupescu la FRF?

Eu mă întreb însă ce rezultate au avut naționalele de juniori și tineret în perioada în care Lupescu era director general la FRF. Bineînțeles că niciunul. Cum s-a dezvoltat acest sector, de copii și juniori, în acea perioadă (2005-2011)?

Dacă ar fi existat vreun plan bine pus la punct al omului numărul 2, să zicem, în Federație, din acea perioadă, rezultatele ar fi trebuit să le vedem după 2011 și până azi. Dar nu vedem nimic, ca și răspunsurile lui Lupescu la întrebările mele.

În plus, e posibil ca un fost jucător mare, de națională, să nu aibă în programul lui niciun capitol care să se refere la fotbaliști? Și asta în condițiile în care știm foarte bine cu ce probleme se confruntă jucătorii de la noi și faptul că au fost și sunt tratați ca niște sclavi (ultimul exemplu: la Astra lui Ioan Niculae. Ca să nu mai vorbim de ce se întâmplă la ligile inferioare!).

De ce nu se gândește Lupescu la actorul principal, Fotbalistul?

Marele jucător Lupescu nu are, așadar, ca obiectiv îmbunătățirea condiției jucătorului român, actorul principal al fotbalului!

Păi de ce să se pună rău Kaiserul cu cluburile care îl aleg? Până la urmă, îl și înțeleg, dar chiar așa, „ignore” total la adresa fotbaliștilor? Măcar un capitol mic, acolo…

La ligile inferioare era același dezastru pe timpul lui Lupescu, poate și mai rău! Observatorii federali plecau cu mașinile burdușite de produse de la cluburi, se dădeau șpăgi la arbitri, antrenorii de copii și juniori erau foarte prost plătiți, infrastructura era îngrozitoare.

A schimbat Lupescu ceva la ligile inferioare, ca director general, în cei șase ani de domnie? Eu nu prea am sesizat.

Întrebări fără răspuns

Iată întrebările pe care i le-am trimis lui Lupescu și la care nu a fost în stare să răspundă de pe 3 martie și până azi, 17 aprilie:

Ce programe și metode de la UEFA poți aduce în România? De ce sume este vorba?

La ligile inferioare e haos, echipe care se retrag în timpul campionatului, terenuri proaste, multe suspiciuni de blaturi pentru pariuri. Ce ai în plan pentru aceste divizii?

Jucătorul este actorul principal din fotbal, dar puțini îi respectă drepturile. Ce vei face pentru ca fotbaliștii să nu mai fie tratați ca niște sclavi de către cluburi? Susții ideea creării unui fond din drepturile TV pentru plata salariilor atunci când un club nu mai poate plăti contractele jucătorilor?

Ce putem face pentru copii și juniori? Există acel procent de 5% din bugetele Consiliilor locale, care poate fi îndreptat către sport. Nu ar fi mai bine ca acești bani să meargă exclusiv pentru infrastructură și pentru copii și juniori? Sunt mulți care direcționează acești bani pentru aducerea unor străini obscuri, pentru plata comisioanelor și a salariilor acestora.

Câte echipe naționale de juniori sau tineret s-au calificat la turnee finale cât ai fost director general la FRF? Cum facem să ne calificăm și noi la aceste turnee finale?

Vei păstra regula U21 de la Liga 1? Vorbești în programul tău de un campionat național U21. De unde vin banii pentru cheltuielile acestor echipe?

Ce idei ai pentru readucerea spectatorilor pe stadioane?

FOTO: Sebastian Tataru / Sport Pictures

Multă lume se întreabă ce ai făcut în ultimii 5 ani pentru fotbalul românesc. Ce le răspunzi?

Vei menține premierile pentru angajații FRF în caz de calificări la turneele finale?

Vorbești în Manifestul-program despre readucerea naționalei României acolo unde a fost. Cum vei face asta și cât timp ne trebuie ca să redevenim ce am fost?

Cum facem să nu se mai vorbească de șpagă la nivelul antrenorilor de la copii și juniori? Pot veni niște bani de la UEFA prin care să fie suplimentate salariile acestora?

Mulți oameni au apreciat negativ intervenția lui Mircea Sandu din timpul lansării candidaturii tale. Ai fi preferat să nu existe această intervenție?

Sper să scăpăm mâine de Burleanu. Iar dacă va câștiga Lupescu, îmi doresc să facă mult mai multe decât a făcut când era director general la aceeași FRF.

Doamne-ajută!