Aveți încredere că Simona Halep va câștiga anul acesta Roland Garros? Sunt unii care spun că românca noastră nu va lua niciodată un Mare Șlem, dar eu merg pe mâna actualului număr 1 mondial. Să vedem argumentele.

Poate că victoria cu Șarapova din semifinalele de la Roma, 4-6, 6-2, 6-4, n-ar trebui să mă poarte pe culmile optimismului, deși Simona a dominat-o categoric pe ciudata rusoaică după ce a pierdut primul set.

Șarapova nu mai e cea dinainte, chiar dacă dă semne de dezmorțire, unul dintre aceste semne fiind chiar atingerea acestei semifinale, dar loviturile devastatoare și le-a păstrat în arsenal. Și să reziști bombardamentului acesteia, să o scoți din mână, să o obosești până la final, înseamnă să ai valoare.

De unde vine această încredere

Simona îmi pare din ce în ce mai matură și mai capabilă să își îmbunătățească jocul de la set la set, de la ghem la ghem, de la adversar la adversar, și de la o situație de joc la alta. Nu se mai blochează pe un palier de joc, diversifică loviturile, schimbă strategia din mers, atacă mai des decât anul trecut, iar serviciul e deja un atu, mai ales când îl nimerește pe primul.


Credit foto: www.facebook.com/pg/internazionalibnlditalia

Toate cele de mai sus sunt argumente că Simona poate bate pe oricine din circuit la ora actuală, în condiții normale și dacă nu are parte de vreo accidentare.

Cred că această finală pe care o va juca mâine la Roma, în compania ucrainencei Elina Svitolina, numărul 4 mondial, cea care a bătut-o anul trecut în aceeași fază a competiției, ne va arăta și mai exact nivelul la care se află Simona și dacă ea poate duce un atfel de meci după o semifinală solicitantă.

Garcia a simțit-o pe pielea ei

Din punctul meu de vedere, Simona Halep a atins deja un nivel de joc extrem de înalt, își măcină adversara cu serviciul diversificat, cu loviturile precise și variate, cu apărarea uimitoare și cu viteza ei de reacție uluitoare. A simțit-o pe pielea ei, în sferturile de la Roma, Caroline Garcia, una dintre cele mai în formă jucătoare din circuit, blocată efectiv de jocul Simonei.

Voi aveți încredere în Simona? Aștept comentariile voastre aici, pe blog!

(Credit foto: Mircea Rosca / www.SportPictures.ro)