Închideți Federația și plecați acasă, ce rost are să continuăm? Fotbalul românesc avea nevoie de o revoluție conceptuală după plecarea dinozaurilor Mircea Sandu și Dragomir, dar cu cine să faci revoluție? Cu niște anonimi veniți de nicăieri, profitori de conjunctură ai crizei de identitate și de organizare din fotbalul românesc?

Să fim serioși! Mircea Sandu și Dragomir au dus fotbalul în mocirlă, dar în niciun caz nu îl pot scoate de acolo Răzvan Burleanu, Bodescu și alți intruși pe care nu-i recomandă nimic pentru a conduce o astfel de instituție.

Dincolo de jocul naționalei, dincolo de calificarea tineretului sau de comunicarea arogantă a departamentului de Necomunicare, noi avem nevoie de un refresh total, de o schimbare de sistem, de o gândire limpede și orientată pe ce se întâmplă afară, în țările dezvoltate.

Noi nu avem…

Băieții ăștia care formează acum naționala României joacă ce-au învățat în sistemul de antrenament românesc de pe vremea lui Mircea Sandu și continuat pe vremea lui Burleanu. Noi n-am avut și nu avem antrenori pregătiți pentru juniori, antrenori care vor să învețe sau care să fie impulsionați să învețe. Am rămas cu școala de antrenori al nivelul lui Drăgușin sau al lui Mircea Rădulescu.

Noi nu avem terenuri de iarbă pentru copii. Nici de antrenament, nici de joc. Îi chinuim pe sintetice, și apoi ne întrebăm de ce nu joacă la fel ca ăia de-afară.

Noi nu avem pregătire psihologică pentru copii, dar ne întrebăm apoi de ce nu avem mentalitate la seniori.

Lumea se schimbă, copiii sunt monitorizați permanent, se lucrează individual, în funcție de calitățile fiecărui sportiv, nu la grămadă, nu preponderent fizic de la vârste mici. Și, bineînțeles, nu numai la copii, ci și la seniori. Nu mai merge doar cu Gurița mare, e nevoie și de altceva, de mult studiu, de o tactică antrenată, să vedem ceva pe teren din ședințele alea de pregătire, o concepție de joc, nu doar întâmplare și încercări de mobilizare.

Ce poate schimba Dan Petrescu?

Am umblat după un selecționer străin până la Daum și, după ce l-am avut, ne-am dat seama că nu e bun. Am zis să revenim la ai noștri și am salutat instalarea lui Contra, dar ne-am convins după câteva meciuri din preliminarii că nici el nu e senzațional, ba chiar e mediocru spre modest.

Acum îl vrem pe Dan Petrescu, dar ce poate schimba Dan Petrescu în fotbalul nostru de 2 lei?

Închideți Federația de AntiFotbal sau lăsați-i pe alții care au construit ceva în fotbal și care au un nume în fotbal să încerce salvarea noastră, a tuturor celor care încă mai iubesc acest sport.