De la retragerea lui Gică Hagi, din 2000, îl tot căutăm pe “noul Hagi”, dar, din păcate, nu l-am găsit încă.

Eu imi propun să promovez pe blog orice tânăr talentat, care știe să dribleze, să șuteze de la distanță și să aibă viziune în joc.

Se spune că, în ultimii ani, antrenorii noștri de juniori au căutat mai mult fotbaliști puternici, tari pe picioare, înalți, bine făcuți, că așa au văzut ei pe afară, în detrimentul mingicarilor, ceea ce a fost o mare greșeală, din punctul meu de vedere.

Barcelona a dominat Europa cu mulți jucători tehnici în lot și în primul 11, cu un gabarit mediu spre “pitic”, la fel și naționala Spaniei.

Noi ne chinuim să găsim un număr 10 la națională, iar în campionatul intern doar bătrânul Cernat e un coordonator autentic. L-am redescoperit pe Sânmărtean pe final de carieră și ne întrebam cu toții unde s-a ascuns vreo zece ani. Unii spun că a fost ignorat de selecționerii României, alții că și-a irosit cariera sau că nu s-a antrenat cum trebuie.

Problema copiilor și juniorilor a tot fost discutată în ultimul timp. Nu ne mai calificăm de ani buni la turneele finale de la acest nivel, am ajuns să fim învinși de Liechtenstein, senzația e că nu apare nimic din urmă.

Așadar, aștept propunerile voastre, voi discuta și eu cu antrenori de la acest nivel și, cine știe, poate îl vom descoperi împreună pe noul Hagi!

Vă băgați?