Ianis Hagi este noul Hagi, fotbalistul pe care l-am așteptat cu nerăbdare după retragerea Regelui. Am avut aseară confirmarea, în meciul FCSB – Viitorul 1-2. Ianis a dat o pasă de gol și a marcat din penalty.

Hagi a arătat pe Arena Națională că are trei clase peste vedetele lui Becali. Niciun jucător al gazdelor nu s-a ridicat la nivelul lui.

Micul Hagi s-a apropiat de marele Hagi. O viziune extraordinară a jocului, o viteză de reacție excepțională, pasa decisivă – luminoasă, un psihic foarte bun. Dacă mai punem la socoteală că Ianis trage bine și de la distanță, execută excelent cornerele și loviturile de la 11 metri, avem imaginea clară a unui superfotbalist.

La 20 de ani, noul Hagi a ajuns la o maturitate extraordinară în joc. Își simte coechipierii, gândește repede, vede tot terenul, ține capul sus în permanență.

Nu are driblingul tatălui său, dar a moștenit multe din calitățile acestuia.

Ianis Hagi, titular la națională!

Ianis Hagi e unul dintre cei mai în formă jucători din campionat și cam singurul fotbalist din Liga 1 care poate fi numit „decar” adevărat (se mai apropie Nistor de la Dinamo). În condițiile în care alți doi decari în care ne puneam speranțe pentru națională, Budescu și Nicușor Stanciu, au ales să se plafoneze prin țările arabe, Hagi trebuie să fie titular pe această poziție pentru România, în preliminariile europene.

Revenind la una dintre ideile de mai sus: dacă FCSB ar fi avut un fotbalist de valoarea și de nivelul lui Ianis, probabil că jocul acestei echipe ar fi arătat un pic mai bine. Așa, căutând liderul și pasatorul printre firele de iarbă, e greu să iei titlul.

Hagi e liderul Viitorului, al naționalei de tineret și poate deveni în curând liderul primei reprezentative. Abia acum e copt, abia acum trebuie să se transfere într-un campionat puternic.

Hagi este noul Hagi!

Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu