Așteptăm ceva de la Christoph Daum, așteptăm să vedem cu Polonia ceva genial din partea selecționerului, orice, să ne uimească, să ne facă să spunem că e un mare antrenor.

Din păcate, nu am văzut nimic de acest gen de la el. L-am adus pe Daum ca să ne lumineze, să ne scoată din rahat, scuzați expresia, dar nu am sesizat vreo schimbare esențială în jocul naționalei noastre. Eu, unul, asta așteptam de la un selecționer cu nume și cu salariu de peste un milion de euro, altfel nu înțeleg de ce ne-am complicat cu el, când erau câțiva tehnicieni români care ar fi putut să facă această treabă pe aceeași bani sau poate pe mai puțini.

Am înțeles că vrem să schimbăm concepții, mentalități, dar noi, ca suporetri, ne dorim și o schimbare în jocul naționalei noastre, care ne-a dezamăgit în ultimii ani, cu toată calificarea la Europeanul de anul trecut, unde nea Puiu s-a dovedit depășit de evenimente.

La Varșovia, trebuie să fie momentul lui Daum, altfel nu văd de ce ar mai rămâne. Măcar să vedem ceva curajos, un joc plăcut, câteva scheme tactice. Până acum, germanul a rămas dator. Ba chiar ne-a dezamăgit cu unele decizii și cu unele schimbări.

Eu sper să-i iasă cu Polonia, deși nu înțeleg de ce nu l-a convocat pe Budescu, singurul fotbalist român în activitate care mai știe să mângâie mingea. Ok, e nevoie de disciplină nemțească, de rigurozitate tactică, mai ales în fața unui asemenea adversar, care și-a arătat superioritatea în tur, învingându-ne cu 3-0. dar fotbalul e făcut și pentru un pic de poezie sau pentru un gol marcat de la vestiare.

Momentul e greu și decisiv. Fără o victorie, România cam iese din cursa calificării la Mondiale. Pentru astfel de examene cred că l-am adus pe Daum.

Fă ceva, bătrâne, nu știu ce, arată-ne de ce câștigi un milion și ceva de euro pe an și care a fost rațiunea pentru care ai fost parașutat în România minifotbalului.