Simona Halep a jucat în noaptea asta contra Simonei Halep, în afară de meciul propriu-zis cu americanca Davis. A vrut să se pună singură în dificultate, să vadă cât rezistă! Și a rezistat…

O partidă slabă făcută de numărul 1 mondial, la țăcăneală, cu mingi ridicate în terenul advers.

Părea un joc pe calculator: mingea aruncată din mouse, celălalt bubuie cu “Space” cât poate el de tare, iar tu, cu nickname-ul “Simona Halep”, trebuie să scoți cât mai multe mingi apăsând o combinație de taste.

Nu contează scorul, ci cât de mult poți să rămâi în viață.

De la 7-7 încolo a părut o bătaie între gladiatoare, pe viață și pe moarte, fiecare oblojindu-și rănile și încercând să stea în picioare, agățându-se de rachetă, de minge, de speranță…

Au căzut pe rând, s-au ridicat, au căzut din nou, și iar, și iar, până la acel 15-13 din decisiv, după 4-6, 6-4 în primele două runde.

A fost o luptă crâncenă, pentru că Simona a vrut să fie așa, să-și testeze limitele fizice și psihice. Altfel nu înțeleg de ce n-a schimbat nimic în tactica ei timp de 3 ore și 45 de minute!

Parcă am revăzut-o pe Simona de acum un an, dinainte să devină lider mondial, apărare și iar apărare, dincolo de linia de fund, și lipsa aceea de curaj în a ataca decisiv.

Noroc cu serviciul și cu psihicul, care sunt mult mai bune decât la începutul lui 2017. Fără aceste două atuuri, ne-am fi culcat probabil pe la 3 și jumătate, nu ne-ar mai fi prins dimineața înjurând fileul și soarta crudă de români ghinioniști.

Până la urmă, am avut noroc. Simona a câștigat meciul cu ea însăși, după ce teoretica ei oponentă nu s-a mai putut ține pe picioare și a căzut rănită.

Simona contra Simona s-a terminat cu o victorie dramatică. Simona a învins, dar sperăm să o facă și împotriva unei adversare reale.

Credit foto: australianopen.org