Groparii lui Dinamo au început prin a scoate capul puțin câte puțin. Acum, sunt invitați la emisiuni televizate, unde își spală trecutul plin de falsuri și înșelăciuni.

Cristian Borcea a fost director executiv la Dinamo și condamnat în Dosarul Transferurilor pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune, dar și pentru că a prejudiciat statul român cu zeci de milioane de euro.

Am văzut fragmente din emisiunea de la Kanal D realizată de Denise Rifai, în care Borcea e lăsat să se curețe de greșelile trecutului lângă zâmbetul fabricat al realizatoarei. Aceasta îi pune o întrebare stupidă fostului șef de la Dinamo: Ați făcut avere doar din bani cinstiți? Păi, domnișoară, omul a fost condamnat pentru că a prejudiciat statul român din retrocedări ilegale și pentru că a lăsat clubul Dinamo pe marginea prăpastiei, după ce a vândut jucători cu bani care nu se regăsesc în acte, deci bani necinstiți. Nu-ți trebuie cine știe ce documentare ca să înțelegi toate astea, sunt chestii publice. Deci Borcea a făcut avere și din bani necinstiți, s-a dovedit în instanță, ce rost mai are întrebarea respectivă?

Și continuarea este apoteotică: Borcea își ia avânt, vorbește de impozitele plătite la ANAF, dar uită să spună ceva despre prejudicii și despre îngroparea lui Dinamo, despre banii negri din transferuri. Deci repet: deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune! Aici e vorba despre bani cinstiți, domnișoara Rifai? Dar să vă spun ce s-a întâmplat mai departe: Borcea încheie en-fanfare, iar jurnalista spune doar atât: „OK. Să trecem la următoarea întrebare!”. Nimic, măcar o scurtă remarcă despre banii necinstiți făcuți de Borcea la Dinamo și în afaceri cu statul!

Groparii devin salvatori!?

Groparul numărul 2. Nicoale Badea era președintele Consiliului de Administrație al clubului Dinamo în momentul în care clubul a fost cedat lui Ionuț Negoiță. Atenție: cu peste 17 milioane de euro datorii! Până să se facă tranzacția cu patronul de la Rin, fanii lui Dinamo afișau bannere la stadion, pe care scriau „Pleacă Badea!”, conștienți fiind de administrarea catastrofală a clubului. Acum, domnul Badea apare în rol de salvator. Le-a dat pizza jucătorilor și a făcut un contract de sponsorizare cu clubul. Foarte frumos, dar cine a dus acest club în situația de a avea datorii imense, deși se vânduseră zeci sau poate sute de jucători în timpul mandatului domnului Badea?

Interesantă schimbare de optică a fanilor dinamoviști.

Alți gropari celebri. Apar în față tot mai mult în ultima vreme și frații Becali, condamnați și ei în același Dosar al transferurilor pentru devalizarea clubului Dinamo. Acum, cei doi ne dau lecții de bună conduită, ne spun ce conducători buni și mari erau odată, adică Badea și Borcea, dar nu spun un cuvânt despre cum au lăsat clubul, unde s-au scurs banii pe nenumăratele transferuri făcute chiar de cei doi frați.

Dinamo e un „cadavru” în descompunere, spunea Cornel Dinu de curând, în emisunea lui Claudiu Giurgea de la Realitatea. Dacă groparii au ajuns să încerce salvarea „cadavrului”, atunci chiar că situația e nasoală.