Gigi Becali a greșit flagrant la ambele goluri pe care Dinamo le-a marcat în marele derby. Fără erorile lui, FCSB ar fi câștigat detașat această partidă, ținând cont de subțirimea defensivă a rivalei.

La prima reușită a „câinilor”, patronul fecesebist i-a lăsat pe jucătorii săi în fundul gol, cel mai important post al oricărei echipe fiind dat pe mâinile unui copil. Becali nici măcar nu s-a gândit că trebuie să mai aducă în lot un goalkeeper experimentat după plecarea titularului Niță.

La al doilea gol al lui Dinamo, antrenorul-patron-psiholog-purtător de cuvânt al FCSB a făcut o eroare similară. Același copil în poartă, talentat fără discuție, dar necopt pentru un asemenea nivel, cu două partide importante la rând, în care  presiunea este fantastică.

După meciul cu Dinamo, încheiat fericit pentru echipa lui, Becali a aruncat vina celor două goluri primite pe Andrei Vlad, portarul căruia îi spunea, până de curând, cu emfază, „Messi al portarilor”.

Dacă ești bărbat, îți asumi erorile, nenea Gigi, nu le arunci în mănușile unui puștan care, am convenit cu toții, va mai greși destul de des în meciurile importante.

Considerat până acum un mic extraterestru, Vlad devine brusc pământean, un om de rând, care poate fi umilit și batjocorit de “Măria Sa” Becali. Acesta își dă seama brusc de faptul că, cel puțin deocamdată, pălăria e prea mare pentru băiatul ăsta cu calități incontestabile, dar care trebuie să se mai coacă, să mai rupă mănușile, să-și mai tocească pantalonii și să-și mai julească genunchii și coatele.

Dacă ai aruncat în gura lupului un copil, atunci asumîți această decizie, nene Becali. Să arunci vina asupra copilului doar pentru că lupii au colții ascuțiți denotă lașitate și lipsă de bărbăție.

Eu zic că Andrei Vlad a greșit cu Dinamo mai puțin decât Gigi Becali. Voi ce părere aveți?

 

Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu