Fenomenul Bale, fenomenalul Bale, excepționalul Bale, OZN-ul Bale, acesta este omul despre care trebuie să vorbim după această finală de Champions League, Real – Liverpool, câștigată de galactici cu 3-1. Să-l lăsăm pe Karius Hilarius în durerea lui, dar nu trebuie să uităm un alt personaj-cheie al finalei, Sergio Ramos.

Gareth Bale l-a pus în umbră pe marele Ronaldo cu execuția sa de la golul de 2-1. Soluția pe care a găsit-o la o centrare ratată a lui Marcelo a fost una de geniu al fotbalului, o explozie în gândire și execuție cum rar se poate vedea și doar la fotbaliști gen Zidane, Maradona, Platini, Ronaldo.

Fenomenul Bale nu e de banca de rezerve

Cu acest gol marcat într-un meci de o asemenea încărcătură, o finală de Champions League, Gareth Bale trece deja în galeria fotbaliștilor imenși. Galezul a demonstrat că nu e om de banca de rezerve, nu ai cum să nu bagi titular un astfel de jucător, că tot se vorbește acum de inspirația lui Zidane, care l-a aruncat în luptă pe Bale în repriza a doua.

Nici golul trei nu a fost întâmplător. Șutul galezului a prins viteză și efect, l-a derutat pe nevinovatul Hilarius, care a lăsat parcă mingea să intre în poartă, speriat de ghiuleaua care venea vâjâind.

Și pentru că am ajuns din nou la acest portar aerian, gafa lui de la primul gol al lui Real a fost una de copil de clasa a 7-a, o făceam noi în curtea școlii, dar la un asemenea nivel e absolut inexplicabil.

Ce a făcut Ramos se antrenează!

Și să ne referim și la un alt personaj important al meciului, ucigașul Sergio Ramos, care ne-a obișnuit cu gesturile sale lipsite de fair-play.

La prima vedere, nu am putut spune răspicat că Asasinul l-a faultat intenționat pe Salah, diamantul egiptean al lui Liverpool, dar apoi, ascultându-i pe Narcis Răducan și pe Lobonț, mi-am dat seama că a fost ceva în neregulă acolo. Am aflat că așa ceva se antrenează și am revăzut mâna lui Salah prinsă clește de spaniol și căzătura peste acesta. Iar apoi, la ieșirea atacantului cormoranilor, privirea rece a lui Ramos surprinsă de camerele de luat vederi, câteva cuvinte spuse către un coechipier care parcă se traduceau așa: „L-am executat!”

Peste toate acestea, rămâne marea performanță a lui Real Madrid – patru trofee de Champions League câștigate în ultimii cinci ani! Ce o zice Messi de treaba asta?

(Credit foto: digisport.ro)