Fecesebiștii și-au bătut joc de fotbal la Plzen. O atitudine lamentabilă, o evoluție de echipă modestă din Liga 1, undeva spre play-out.

Bravo lor, sunt calificați, dar nu mi se pare în regulă să tratezi așa un meci, e chestiune de respect pentru tine, ca fotbalist, dar, foarte important, și pentru fani, care vor să vadă spirit de luptă și angajament fizic la fiecare joc.

Și Dică și-a arătat limitele. L-a văzut o repriză întreagă pe Morais că e din alt univers, dar nu a reacționat. Și dacă nu s-au primit goluri în prima repriză, bineînțeles că acestea au venit în partea a doua, exact pe lângă fantoma braziliană.

În plus, l-a ținut pe teren tot meciul pe Alibec, deși acesta nu se lipea, ca de obicei, la gol. Logic ar fi fost să-l bage și pe Gnohere măcar un sfert de oră, dar…

Aducându-mi aminte de episodul beției dinaintea unui alt meci de Europa League, aș putea spune că vreo doi-trei jucători au intrat pe teren sub influența băuturilor alcooloice, atât de bezmetici păreau pe teren. Bineînțeles, e o glumă. Nu-mi închipui că fotbaliștii au ajuns într-un asemenea hal de degradare ca și managerul sportiv sau ce-o fi el pe-acolo.

Poți spune despre niște jucători că au prins o zi mai slabă, e de înțeles și de iertat. Când vezi însă atitudinea asta de „lasă-mă să te las”, nu poți fi decât dezamăgit.

Bineînțeles, parcursul bun de până acum rămâne, într-o grupă cu adversari modești, ce-i drept, dar, părerea mea de om care se uită de 40 de ani la fotbal, cu o abordare ca aceasta, cum am văzut la Plzen, te desconsideri ca fotbalist.

De ce și-au bătut joc fecesebiștii de fotbal? E un mister pe care îl știu doar cei din interior.

PS. Îl scoatem din această ecuație pe tânărul portar Andrei Vlad, cu o evoluție remarcabilă în acest meci. Bravo, Andrei! Asta voiam să vedem și de la colegii tăi!