FCSB și CFR se bat cu speranțe la titlu, dar, după cum joacă în ultimul timp, adică total neconvingător, vor avea mari probleme cu echipa pe care nu prea o bagă nimeni în seamă, CS U Craiova.

De altfel, Craiova lui Mangia joacă cel mai bun fotbal din Liga 1. În evoluțiile lui Băluță, Bancu, Burlacu și Compania se vede și se simte bucuria jocului, o noțiune rămasă undeva în negura timpului pentru multe echipe și pentru mulți fotbaliști din zilele noastre.

Craiova impresionează în primul rând prin cei trei mușchetari din atac, Gustavo-Băluță-Burlacu, toți cu o imaginație, o tehnică de lovire a mingii și o implicare în joc remarcabile.

Și cifrele celor trei sunt impresionante în primele 14 etape le Ligii 1:

Gustavo 6 goluri 2 pase decisive

Băluță 6 goluri 3 pase decisive

Burlacu 4 goluri 3 pase decisive

Total 16 goluri 8 pase decisive

Și să nu-l uităm pe Mitriță, cu 3 goluri și un assist până acum.

Ca o comparație, să vedem cifrele celor mai reprezentativi jucători de atac ai FCSB:

Budescu 3 goluri 1 pasă decisivă

Alibec 0 goluri 0 assist-uri

Fl. Tănase 4 goluri 2 pase decisive

Total: 7 goluri 3 pase decisive

Haideți să luăm și trei fotbaliști cu pretenții din atacul CFR-ului

Deac 2 goluri 7 pase decisive

Urko Vera 4 goluri 0 assist-uri

Balde 4 goluri 0 assist-uri

Total: 10 goluri 7 pase decisive

Aici ar mai putea intra și Culio, cu 5 goluri (toate din penalty) și o pasă decisivă.

Cel mai bine stă Craiova, cel mai prost – FCSB. Dacă în locul lui Alibec l-am așeza pe Man (4 goluri, 4 pase decisive), datele problemei s-ar schimba destul de mult, la totalul FCSB am avea 11 goluri și 7 assist-uri, un pic mai bine decât CFR, dar Becali își punea baza în omul lui de două milioane de euro, protejat și râzgâiat peste măsură.

Revenind la Craiova, trebuie să amintim și alți cai de rasă din echipă: Bancu, proapsăt convocat la națională, și Mateiu, dar să nu-l uităm și pe copilul Screciu. Plus o apărare solidă, bine pusă la punct, și un portar care greșeșete puțin și dă încredere coechipierilor.

Serios, din ce am văzut în primele 14 etape, Craiova mi se pare mai ofertantă și mai echipă decât FCSB și CFR, mai ales că în curtea lui Becali scandalurile se țin lanț, iar trupa lui Dan Petrescu e formată abia în această vară.

Concepută anul trecut de Gigi Mulțescu, actuala formație a oltenilor e mai echilibrată pe compartimente și, bineînțeles, mai experimentată față de sezonul precedent.

Și mai are un argument Craiova în fața celor două contracandidate: revenirea în Bănie pe un stadion senzațional, unde va fi susținută, probabil, de peste 15.000 de oameni la fiecare meci.

Credit foto: csuc.ro

Cu astfel de atuuri, Băluță și Compania pot spera cu mari șanse de izbândă la câștigarea titlului, chiar în fața celor două mari, FCSB și CFR.

Voi ce părere aveți, cine va lua campionatul? Poate pierde din nou echipa lui Becali un titlu pe care și-l acontase dinaintea începerii actualei ediții?

Citește pe caramavrov.ro și despre Simona!