FCSB horror, un nou film artistic, în regia marelui scenarist și regizor Gigi Becali, zis Tarantino din Pipera.

Horror din toate punctele de vedere. Și ca joc, și cu accidentarea groaznică a nefericitului Planic. Nici nu-ți mai vine să zici nimic despre tragicomedia de echipă condusă de nevinovatul Dică atunci când vezi o astfel de fază cum a fost cea cu sârbul și cu Niță în prim-plan.

Să comentăm totuși această evoluție penibilă a fecesebiștilor, venită după altele la fel de penibile cu Iașiul și cu Viktoria Plzen.

Unul dintre cei mai slabi jucători de pe teren a fost Budescu, moale, fără ritm, doar cu impresii în cap. Deja se crede un fel de Maradona combinat cu Messi, dar se simte în jocul lui suficiența, indolența și incultura lui fotbalistică din vremurile pe care le trăim.

Hai, spuneți-mi voi de ce nu se transferă Budescu undeva în străinătate, măcar în Elveția sau în Grecia, Bulgaria, oriunde? E depășit de vremuri, fotbalul lui se juca prin anii 70!

Nu-i contestă nimeni calitățile, e talentat până peste cap, dar în ziua de azi mai ai nevoie și de viteză, și de un joc tactic, și de faza de apărare, iar Budi nu prea le are. Nu are nimeni nevoie afară de un jucător ca el.

Un alt talent umflat până acum cu „pompa” televiziunilor, Florinel Coman, e slăbuț rău în momentul de față. Mi-a plăcut și mie când a apărut în echipa Viitorului, dar acum e un actor modest căruia i s-a dat sarcină să-l interpreteze pe Mbappe și să joace ca el, dar, sărăcuțul, nu a văzut niciodată un meci de fotbal.

Florin Tănase e și el supradimensionat în fotbal. Tehnic, dar mereu în bătaia vântului, ca un fulg de găină care zboară de colo-colo fiindcă n-are cum să se opună.

Despre Enache, ce să mai zicem? Ni s-a urât nouă și vi s-a urât vouă de câte ori am spus-o – nu are ce căuta pe postul de fundaș dreapta -, dar lui Dică îi place să joace în 10.

Dincolo de aceste nominalizări pentru Oscarul de cel mai prost fecesebist, revenim la scenaristul-horror: I-a bulversat de tot, și pe jucători, și pe antrenor.

V-am mai spus că Becali e singurul care poate face ca FCSB să rateze titlul. Din nou cu cei mai buni jucători din România în lot. În aceste momente, își desăvârșește opera.