FCSB câștigă teren în fața contracandidatelor la titlu din punct de vedere al jocului prestat. Chiar dacă nu a mai obținut o victorie consistentă în meciul cu Chiajna, senzația este că trupa lui Dică a ajuns la un nivel greu de atins de către celelalte formații din frunte.

Liderul la zi are cel mai bun lot din Liga 1, cu dubluri pe posturi și chiar câte trei jucători pe aceeași poziție, și toți de o valoare apropiată. FCSB ar trebui să câștige la pas campionatul și cred că trebuia să fie detașat în frunte, la mai multe puncte de CFR și Craiova, ambele cu loturi sesizabil inferioare valoric.

Echipa lui Becali are portar mai valoros decât Craiova și, să zicem, cam de același nivel cu Arlauskis. Fundașii centrali sunt clar peste cei ai lui Mangia, dar și peste cei ai lui Dan Petrescu.

Fundașul dreapta, Romario Benzar, e cel mai bun din campionat, dar acum e accidentat, iar acest post poate fi o slăbiciune, cu Enache mult mai bun pe faza ofensivă decât pe apărare. Fundașii stânga, Momcilovic și Junior Morais, îmi par de aceeași valoare, oricare dintre ei ar juca.

La închidere, Nedelcu crește de la meci la meci, mai e Pintilii acolo, chiar dacă aflat la final de carieră, dar experiența lui își spune cuvântul.

De la mijloc în sus, băieții se calcă pe picioare. Man, Texeira, Florin Tănase, Florinel Coman au tehnică, au viteză, sunt buni pasatori, dar și buni marcatori. Vine din urmă și Daniel Benzar!

Iar pe postul de atacant, dacă nu merge Alibec, Gnohere e mereu prezent la întâlnirea cu golul.

Pe atac, doar Craiova ține pasul, datorită trio-ului de pitici Gustavo-Băluță-Mitriță, iar Burlacu e la fel de eficient. Din păcate, echipa lui Mangia parcă a pierdut ritmul, iar italianul s-a blocat și a fost neinspirat în ultimele două partide.

CFR a pierdut și ea din turație, doar un gol și o victorie în ultimele patru partide de campionat, cu Iașiul, obținută și ea destul de greu. Se simte lipsa de omogenitate a unui lot fabricat în această vară.

Important este și cum vor ajunge cele trei în play-off, acolo unde se pornește practic de la zero, diferențele de puncte vor fi relativ mici după înjumătățire. Dar, dacă ținem cont de ce am văzut în ultima vreme și de loturile celor trei, FCSB a devenit mare favorită.