Denis Alibec este noul căpitan al FCSB. Da, abia acum îl putem numi căpitan. Un adevărat lider, cu o contribuție esențială în victoria cu 3-0 obținută de echipa lui Dică.

Până acum, Alibec n-a fost căpitan, ci un fotbalist cu multe capricii, iar aseară s-a reinventat.

Gol și pasă de gol, mai puține lamentări, mai multă implicare, încurajări pentru colegi, gesturi de mobilizare în momentele grele. Asta înseamnă să fii căpitanul unei echipe și asta a făcut Alibec în meciul cu Plzen.

Și-a arătat clasa incontestabilă pe teren, a renunțat la datul din mâini, cred că e primul meci în care l-am văzut pe neastâmpăratul Denis gândind și acționând ca un bărbat matur, care a lăsat în urmă alintările copilăriei.

Cum să-l determinăm pe Alibec să-și păstreze această atitudine? Pentru că FCSB și naționala României au nevoie de un astfel de Alibec. Serios, muncitor, cerebral, echilibrat. Greu de dat un răspuns la întrebarea de mai sus, dar sunt convins că el există. Iar psihologul, despre care am mai vorbit, este o soluție viabilă.

Naționala noastră avea nevoie de căpitanul Alibec în aceste preliminarii. De ce nu am reușit să-l mobilizăm, să-l așezăm pe calea asta, să-l motivăm, să-l convocăm, să-l titularizăm? Vina e 50-50, cum le place oamneilor de fotbal să zică despre șanse. Adică e și vina lui Alibec, că a fost neserios, neimplicat și inconstant, dar și vina lui Daum, care n-a știut să capaciteze un astfel de fotbalist.

Dacă Alibec a făcut de toate în partida de aseară, Budescu, un alt renegat al fostului selecționer, a avut sclipiri. Și ce sclipiri! De fapt, Budescu e un fotbalist stelar. Strălucește și se stinge, apoi iar strălucește, iar se stinge. Dar în momentele când luminează jocul și fotbalul, e genial. Iar naționala României, o spun și de data aceasta, are nevoie și de artificii într-un joc de cele mai multe ori întunecat.

Avem nevoie de căpitanul Alibec și la națională. Așa cum avem nevoie și de genialitatea lui Budescu. Sper ca noul selecționer să scoată tot ce-i mai bun din ei.