FCSB arată a echipă, culmea, când joacă fără cele două vedete, Budescu și Alibec! Cei doi luau spuma, frișca de pe tort până acum, păreau chiar mai importanți decât toată așa-zisa echipă.

Budescu și Alibec sunt copiii teribili ai fotbalului românesc actual. Altădată vorbeam despre firul de iarbă driblat de Dobrin, despre mângâierea fină a lui Balaci, despre geniul lui Hagi, astăzi ne mulțumim cu plictiseala lui Budescu și cu lamentarea lui Alibec.

FCSB a jucat în sfârșit fotbal, în penultima etapă a campionatului, pentru că a renunțat la aerul de superioritate și a pus osul la muncă, de la inspiratul Bălgrădean până la persiflantul Florinel. Pentru că Florin Tănase a încercat să urmărească mai mult mingea decât simularea fotbalului și pentru că Dică a luat-o pe mâna lui și a făcut ce l-a dus pe el capul. A renunțat definitiv la fițosul Alibec și l-a lăsat pe bancă pe neînțelesul Budescu. A făcut două schimbări pe care nu le-am fi făcut niciodată noi, ca selecționeri din fotoliu. L-a lăsat pe Tănase în teren ca să facă faza golului decisiv, scoțându-l pe Gnohere, de care toată lumea credea că mai este nevoie, și renunțând și la sus-numitul Florinel, care se mișcase bine timp de 73 de minute.

Probabil că a fost meciul la care a contribuit cel mai puțin din punct de vedere tactic patronul Gigi Becali, iar asta poate fi o lecție pentru cineva care poate să înțeleagă astfel de mesaje.

Victoria echipei și a unui om de echipă

E victoria echipei și a unui adevărat om de echipă, Teixeira, cel are pune suflet mai ceva decât toți tinerii din lot și care, prin exemplul pe care îl dă, îi trezește, iată, dintr-un somn adânc pe adormiții Florinel, Florin, Ovidiu și chiar Denis.

Prima victorie a echipei fcsb! Până acum, i-a scos Budescu, Gnohere sau punctele au venit din inerție. Acum au jucat fotbal ca o echipă.

Ce va fi în ultima etapă? Eu sunt convins că nici Mulțescu, nici Hagi nu se vor da la o parte.

Cert e că ambele echipe din frunte au escaladat un fel de Kilimanjaro al mobilizării, sunt sus de tot din acest punct de vedere și pot bate fără probleme atât Astra, cât și Viitorul. Asta teoretic, că practic vom vedea duminică!