Fără adversar pe zgură, așa mi se pare Simona Halep în acest moment. 9 victorii din 9 meciuri pe această suprafață în 2020, turneu câștigat la Praga, acum finală la Roma – toate ne duc cu gândul spre un nou Grand Slam, la Paris.

Normal, mai e mult până departe, nici nu s-a încheiat competiția din Italia, dar n-avem cum să nu ne gândim la ce va să vină. După finala de la Roma, pentru Simona va urma un nou Roland Garros, acolo unde are un titlu în 2018 și alte două finale jucate.

Românca e impresionantă pe zgură. Simte extraordinar de bine această suprafață, loviturile ei se lipesc parcă de terenul advers. Simona alunecă bine, aleargă extraordinar, se apără atacând, cu lovituri ireale, iese din situații critice punându-și în dificultate oponentele doar cu racheta așezată bine pe minge, iar aceasta se duce exact unde vrea ea, în colțurile terenului sau pe linii.

Fără adversar. Drăcoasa Muguruza a simțit-o pe pielea ei!

Diagonalele ei sunt uluitoare, drăcoasa Muguruza a simțit-o pe pielea ei, fiind țintuită deseori, în imposibilitatea de a mai răspunde. Loviturile stânga-dreapta țăcăne uluitor, fetele de dincolo de fileu încearcă să țină ritmul, dar cedează după 3-4 trasee de acest gen. Își dau seama că mingea ajunge din nou pe cealaltă parte când ele abia terminaseră de lovit din partea opusă!

Clar, Simona e cea mai completă jucătoare pe zgură în momentul actual. Are tot ce-i trebuie: și deplasare extraordinară, și lovituri puternice și precise, și serviciul 1 destul de bun, chiar dacă a cedat pe propria servă de câteva ori cu Muguruza.

În setul 3, spanioloaica era epuizată, a redus scorul din inerție și datorită valorii extraordinare pe care o are și ea, dar la 5-4 pentru Halep a cedat epuizată, alergată de colo-colo un meci întreg. Cât putea să mai reziste?

Simona are toate atuurile pentru a câștiga din nou Roland Garros. La Roma, s-a încălzit, mai are și finala, dar abia apoi urmează marea încercare. Eu sper să supună și Roma, și Parisul, dar chiar dacă nu o va face, rămâne una dintre marile sportive ale lumii din toate timpurile.

Succes!

Captură foto: internazionalibnlditalia.com