Europa occidentală nu ne vrea – asta am înțeles din declarația lui Bălgrădean dată după finalul meciului Young Boys Berna – CFR Cluj 2-1. Serios?

Haideți să mai terminăm cu frustrările astea! Eu știu o mulțime de români care au muncit de au rupt, au fost politicoși și liniștiți și au fost acceptați de comunitățile locale și respectați în Spania, Belgia, Germania, Elveția sau Portugalia.

Deci n-are nimeni nimic cu noi dacă suntem civilizați.

Așa că asta a lui Bălgrădean, că Europa sau UEFA vrea o echipă din Elveția în 16-imi, și nu una din România, mi se pare o frustrare de prost gust și o acuzație gratuită.

Boxează mingea, Bălgrădene!

Domnule Bălgrădean, dacă mătăluță boxai ca lumea mingea aceea, că ți-ai folosit mâinile, iar jucătorul acela – capul, nu mai dădea nimeni niciun penalty. Dar ai ieșit cu întârziere și ai lăsat loc de interpretări. Ca să-ți fie clar: ai greșit!

Și nu o dată! Ai mai greșit și când te-ai dus să-l muști de beregată pe arbitru, că așa a părut, ca și cum ai vrut să-l linșezi.

Haideți să ne mai uităm și la greșelile noastre și să nu mai dăm vina tot timpul pe soarta vitregă și pe dușmani nevăzuți.

Da, poate că Europa ne mai taxează uneori, pentru că unii de-ai noștri au tăiat lebedele la Viena și tot unii de-ai noștri au furat de-au rupt prin toate țările de pe continent. Din magazine, din curțile oamenilor, de pe șantiere. Tot ai noștri s-au dus cu zecile de mii la cerșit. La Roma, la Londra, la Bruxelles sau la Madrid.

Așa că să nu ne mai plângem, avem și noi bubele noastre, așa cum, am spus mai sus, avem și noi oamenii noștri muncitori, valoroși.

Europa ar fi dat ofsaid la Debeljuh

Dacă Europa nu ne voia mai departe, asistentul ar fi ridicat fanionul la golul lui Debeljuh sau centralul ar fi dat fault în atac. Nu mai risca nimeni un final de infarct.

Cât despre CFR, merită felicitările și aprecierea noastră. Datorită jucătorilor, datorită lui Dan petrescu și chiar lui Edi Iordănescu, am ajuns să trăim astfel de momente dramatice, să sperăm în calificare până în ultimele miniute ale ultimului meci din grupe, să fim acolo, lângă cei mari, lângă echipele occidentale și mult mai bine organizate.

Eu zic să rămânem cu ce a fost pozitiv: lupta asta până la final

P.S. Mă uit acum la reluări: Mister Bălgrădean nici nu sare ca lumea la mingea aceea, de la primul gol al elvețienilor, e cu un picior aproape de pământ. Greșeală mare de portar.

Foto: Captură Digisport