Despre mine pot să vă spun multe, dar nu e cazul acum să vă plictisesc. Am să punctez doar câteva repere ale carierei mele de jurnalist sportiv.

Prin noiembrie 1993, m-am dus să văd despre ce e vorba într-o redacție sportivă, la săptămânalul Fotbal Plus. Am avut noroc că am ajuns acolo, recunosc, dar am rămas, asta a fost cel mai important, chiar dacă mi-a venit, la un moment dat, să mă las.

Au fost momente frumoase, chiar dacă mai era frig în redacție și chiar dacă banii câștigați în calitate de colaborator erau puțini spre foarte puțini.

Când a început să se rupă treaba la Fotbal Plus și toți oamenii importanți au migrat spre Sportul românesc, am încercat și eu. Am început la Liga a treia, preluam rezultate și făceam clasamente, apoi am mers la meciuri din Liga a doua, de la Brăila, la Petroșani și apoi la Zalău și Oradea. Redactor șef era Ovidiu Ioanițoaia, iar prin redacție mișunau Tolontan, Buzărin, Niculescu, Oprișan, foștii mei colegi de la Fotbal Plus – Răzvan Toma, Vadim Vâjeu, Toni Dumitru. M-au angajat pe 8 mai 1995, de ziua Partidului Comunist Român, v-am spus-o ca glumă, sper să nu faceți vreo asociere tâmpită.

La finalul lui 1995, am primit o ofertă, triplă ca bani, de a scrie într-un cotidian nou, primul color sau, mă rog, parțial color, Sport XXI, sub comanda unui ziarist cu nume în acea perioadă, Geo Raețchi, pe care aveam să îl cataloghez mai târziu drept instabil emoțional, ca să nu zic mai multe.

Când profesorul-pușcăriaș Voiculescu a închis Sport XXI, am mers la Gazeta sporturilor, unde mai lucrau câțiva monștri sacri ai presei sportive, nea Bebe Firănescu, nea Stelu Trandafirescu, nea Laur Dumitrescu, nea Aurică Brebeanu, nea Gică Nertea, nea Gheghe Nicolaescu, scuze dacă nu i-am zis pe toți.

Ziarul a fost preluat de Ringier, care a pus un redactor-șef afon pe sport, dar au venit mulți ziariști buni, printre care Dan Filoti, Adi Dobre, mai era și Adrian Dobre, care rămăsese de la Gazeta veche, Florin Marian, Ioan Viorel, Cristi Vlad “Oache” și mulți alții.

Ohoooo, am zis că nu vorbesc mult, dar n-am ajuns nici la jumătate.

Hai să trec repede de acum. Am poposit iar, vrând-nevrând, la Voiculescu, care a preluat Gazeta sporturilor de la Ringier, iar apoi am făcut rocada cu echipa Tolontan, adică ei ne-au dat afară de la Gazetă, fiindcă se certaseră cu cei de la Ringier, care preluase ProSportul.

Și așa am ajuns la Prosport, unde am avansat de la redactor la redactor șef adjunct, datorită “ochiului” lui Dorin Chioțea.

Prosport a fost luat din nou de Adrian Sârbu, cu care am avut un conflict prin 2014 cred, pentru că obișnuia să jignească oamenii. I-am replicat, și apoi am zburat cu alți câțiva “grei”.

Mai scriu în continuare la Prosport, am un site, “SPORTescu” și fac interviuri, analize, scriu articole și editoriale pentru Pariurix.com.

Am zis să îmi fac blog, pentru că am ceva de spus în sport după o experiență jurnalistică în domeniu de 23 de ani. Uffff, ce a trecut timpul!

Ăsta sunt profesional. Sper să intrați des pe blog și să discutăm împreună, chiar și în contradictoriu, despre subiectele arzătoare din sport. Accept păreri diferite, dar nu jigniri, așa că vă rog să vă susțineți decent punctul de vedere.

Acum, la treabă!