Emoția, bucuria și mândria sunt sentimentele pe care ni le-au trezit fetele din naționala de handbal a României la acest turneu final de Campionat European. Și pentru asta le mulțumesc!

În primul rând, noi nu prea avem parte de astfel de competiții la sporturile de echipă, mergem destul de rar la turnee finale, chiar și la fotbal în ultimii 20 de ani, și nicidecum nu avem șanse la medalii, acolo pe unde ne mai aciuăm.

Handbalul ne menține în elită. Am jucat semifinală de Campionat European, avem încă șanse la medalia de bronz!

Să ne băgăm mințile în cap! Este enorm pentru sportul românesc, care nu reprezintă o prioritate națională pentru politicienii români!

Am învins patru naționale puternice!

Am zdrobit Norvegia, am bătut Germania, Cehia și Spania, unde mai facem asta? Să fim mai umili, mai modești, mai realiști și să apreciem la adevărata valoare o astfel de performanță. Suntem în primele patru țări din Europa la handbal în competiția feminină!

Foto: fra2018.ehf-euro.com / Jure Erzen / kolektiff

„Nu știu de când nu am mai tremurat așa la meciurile unei naționale” – îmi spune colegul Petre Mihai Nicolae – și are dreptate! Un fan adevărat al sportului asta își dorește: emoție maximă, bucurie imensă, mândria de a bate țări mult mai dezvoltate și din punct de vedere social, și sportiv.

Am pierdut în semifinale, e clar că rusoaicele au fost mai bune, dar fetele au luptat cu ardoare, au ținut aproape de puternicul adversar o repriză, ne-au dat speranțe.

Să fim optimiști!

Atât am reușit de această dată, e un reper de la care pornim și de la care ne putem gândi mai sus, la Campionatul Mondial de anuil viitor și la Jocurile Olimpice din 2020.

Poate că puternica Bianca Bazaliu își va găsi o echipă unde să joace mai mult, poate că ingenioasa Cristina Laslo va crește în joc și va avea mai mult curaj să arunce la poartă, pentru că are potențial, poate că vom găsi două extreme care să înscrie mai mult și un pivot la fel de valoros ca și Crina Pintea. Plus Cristina Neagu, plus cele două portărițe foarte bune, Dumanska și Dedu.

Putem spera la titlul mondial sau la cel olimpic! Să fim optimiști! Să trăim emoția!