E corectă sau nu investirea lui Mirel Rădoi în funcția de selecționer al naționalei de tineret? Vedem în continuare argumentele pro și contra.

PRO

  1. Un antrenor tânăr, dornic de muncă și de afirmare, băiat deștept, îi merge mintea, deschis și modern.
  2. Șef de promoție al ultimei grupe care a primit licența A la FRF.
  3. Fost internațional, a jucat în multe meciuri imporante de calificare, chiar dacă generația lui a ajuns la un singur turneu final, Euro 2008.
  4. A fost aproape de naționala de tineret în ultimul timp, din funcția de director sportiv.

CONTRA

  1. Nu a avut până acum nicio performanță ca antrenor, perioada petrecută pe banca FCSB fiind mai degrabă un eșec. Rezultatele și experiența lui de tehnician nu îl recomandau pentru un asemenea post.
Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

2. A întors spatele naționalei României când se afla în plină carieră, preferând să joace doar la echipele de club din țările arabe, pentru că s-a supărat pe directorul executiv al FRF din acea perioadă, Ionuț Lupescu.

3. Nu s-a organizat niciun concurs, practic Rădoi nu a avut niciun contracandidat, a fost numit pentru că așa a vrut Stoichiță sau Burleanu sau cineva mai de deasupra noastră.

Analizând cele de mai sus, observăm că sunt mai multe argumente pro decât contra, însă cele împotriva numirii lui Rădoi par mult mai importante. Federația și-a asumat un risc, pentru că a dat naționala de tineret, cu șanse importante de calificare, pe mâna unui antrenor fără pic de experiență.

Un post cu greutate

E un post cu greutate, selecționerul de aici are la dispoziție toate speranțele României pentru un fotbal mai bun. Trebuie să-i ajute pe acești tineri jucători să facă pasul spre fotbalul mare, spre prima reprezentativă, concomitent cu accederea la turneele finale.

Chiar dacă sunt multe argumente contra și destul de serioase, trebuie să-l susținem pe Mirel Rădoi. Se află acum în acreastă funcție care ne reprezintă și pe noi, ca români. Ca suporter al tuturor naționalelor României, îi voi ierta tâmpenia pe care a făcut-o când a renunțat la prima reprezentativă, mă fac că o uit dacă duce naționala mică la turneul final al Campionatului European.

Voi ce credeți, e corectă numirea lui Rădoi la selecționata Under 21?

Credit foto: frf.ro