Duel de la distanță pentru evitarea retrogradării directe din Liga I între FC Voluntari și ACS Poli Timișoara, care va avea loc sâmbătă, 2 iunie, în ultima etapă a actualei ediții de campionat.

A mai rămas o singură etapă de jucat din play-out-ul Ligii I și mai există o singură necunoscută: cine ocupă locul de baraj și cine retrogradează direct de pe locul al 7-lea (locul al 8-lea fiind amanetat de Juventus București, putem spune, încă de la începutul sezonului).

Va fi un duel la distanță între FC Voluntari și ACS Poli Timișoara. Echipa antrenată de Adrian Mutu are 26 de puncte și ocupă în acest moment locul 6 în clasamentul play-out-ului, care trimite în barajul de menținere/promovare în Liga I. Reprezentanta Ligii a 2-a în acest baraj este Chindia Târgoviște, un adversar modest. De partea cealaltă, echipa bănățeană are 24 de puncte și retrogradează direct dacă nu va reuși să îi depășească pe ilfoveni pe ultima sută de metri.

Dacă va fi egalitate la puncte după etapa 14, atunci FC Voluntari se salvează de la retrogradarea directă, pentru că are două victorii contra lui ACS Poli în play-out: 3-2 la Timișoara și 1-0 la Voluntari.

ACS Poli joacă în deplasare în ultima etapă, contra Concordiei Chiajna. FC Voluntari are meci pe terenul lui Juventus București, adică acasă, pentru că echipa din Colentina își joacă meciurile de pe teren propriu chiar pe stadionul „Anghel Iordăneascu” din Voluntari. Acest detaliu ne poate da un indiciu asupra deznodământului luptei de la distanță din zona retrogradării.

CONCORDIA CHIAJNA vs ACS POLI TIMIȘOARA (2 iunie, ora 21:30)

De când s-a trecut la sistemul competițional cu play-off/play-out, Concordia Chiajna s-a salvat de la retrogradare aproape miraculos, grație rezultatelor obținute în ultimele etape ale sezonului. Tradiția s-a respectat și în acest campionat, în care Concordia a tot cochetat cu subsolul clasamentului, însă a ajuns în situația în care să fie scutită de griji înaintea ultimei runde, după ce a adunat 11 puncte în ultimele 6 etape. Ultimul punct a fost câștigat chiar într-un meci cu FC Voluntari (2-2, în deplasare).

Echipă probabilă Concordia Chiajna: Caparco – Bărboianu, Albu, Marc, Fota – Bucșă, Deaconu, Cristescu – Bawab, Batin, Grădinaru.

După ce în sezonul precedent s-a salvat de la retrogradare plecând cu un handicap de 14 puncte, ACS Poli Timișoara este în mare pericol să se ducă în Liga a 2-a la finalul unui campionat în care a pornit de pe aceeași linie cu celelalte echipe. Explicațiile la vedere: îndepărtarea lui Ionuț Popa și eternele probleme financiare. Popa a fost înlocuit pe banca tehnică cu Adrian Neaga, un tehnician fără experiență, care deocamdată nu are abilitatea de a-și mobiliza jucătorii în situații dificile.

Fotografii: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Echipă probabilă ACS Poli Timișoara: Straton – Melinte, Cânu, Șeroni – Vașvari, Artean, Ciucur, Raț – Munteanu, Drăghici, Bîrnoi.

Ce se poate întâmpla în meci: Concordia Chiajna nu are motivație, dar nici datorii sau prietenii cu ACS Poli Timișoara, deci nu ar avea motive să se dea la o parte. Ilfovenii au forța de a scoate măcar un egal în fața unei echipe lipsite de energie, dar pot chiar câștiga. Egalul are cotă 3.20 la Fortuna.

JUVENTUS BUCUREȘTI vs FC VOLUNTARI (2 iunie, ora 21:30)

Juventus București este retrogradată fără drept de apel. În prima parte a campionatului, echipa din Colentina și-a jucat meciurile de acasă la Ploiești, iar apoi s-a mutat la Voluntari, în virtutea relațiilor excelente dintre conducerile celor două cluburi. Formația antrenată de Marius Baciu are 9 înfrângeri în ultimele 10 etape! Singurul succes a fost tocmai contra lui FC Voluntari, într-un moment în care Juventus încă mai spera să se salveze.

Echipă probabilă Juventus: Drăghia – Ene, Walace, Leca, Popescu – Simion, Balgiu – Nicoară, Băjenaru, Ștefan – Ciobanu.

Voluntari avea un sezon slab, dar adevărata decădere a început după înlocuirea lui Claudiu Niculescu cu Adrian Mutu. Ilfovenii au obținut numai două puncte în ultimele cinci etape. FC Voluntari are o posesie bună, însă acțiunile de atac sunt rareori periculoase. Chiar și în această situație, ar avea prima șansă într-o dublă manșă cu Chindia Târgoviște.

Echipă probabilă FC Voluntari: Mincă – Leasă, Horj, Balaur, Cazan – Răuță, Novac – Voicu, Marinescu, Ivanovici – Ad. Bălan.

FOTO: Sebastian Tataru / Sport Pictures

Ce se poate întâmpla în meci: Forma foarte proastă a lui Juventus și prietenia dintre cele două cluburi ne fac să credem cu FC Voluntari nu va avea nicio problemă în acest meci. FC Voluntari -1 handicap european are cota 1.80 la Netbet.

Așadar, lucrurile par clare: în urma ultimei etape, FC Voluntari va merge în baraj, iar Juventus va retrograda direct.

Un alt pariu interesant pentru ultima etapă a sezonului Ligii I ar fi ca Dinamo să își ia revanșa în fața lui Sepsi OSK (cota 1.40 la Admiral).