Du-te, Dică, du-te! Și nu mai privi înapoi! Poți ajunge antrenor mare și fără să te umilești zi de zi în fața patronului-antrenor.

Tu ai fost un jucător cu personalitate, chiar punctai deunăzi că erai printre cei care aveau ceva de spus în vestiar. Și ai avut ceva de spus și pe teren, mai ales la acel fantastic 4-1 de la Kiev, din grupele Champions League, dar nu numai atunci.

Ai început bine de tot, ca secund la Steaua/FCSB, apoi ca principal în Liga a treia, ducând Argeșul tău în eșalonul secund, dar n-ai putut rezista tentației. De la Liga a 3-a la echipa care avea din nou cele mai mari șanse la câștigarea titlului în România.

S-au fript și Hagi, Lăcătuș…

Până la urmă, cine ar refuza? Nici Hagi nu a făcut-o, nici Lăcătuș, simbolul, nici Pițurcă sau prietenul tău Rădoi. Toți au sfârșit prost relația cu Gigi, unii mai umiliți decât alții, nimeni n-a ieșit neșifonat. Și-atunci? Credeai că îi poți face față tu?

Oricât ai încercat să explici, din afară s-a văzut așa: el dicta și tu scriai, el suna și tu trebuia să îi faci pe plac, el era antrenor, tu executant. Poate că nu ești de acord, dar îți spun cum am perceput noi, pentru că am mai văzut filmul ăsta de vreo 15 ori în anii când tu jucai și poate că nu aveai timp să observi mici amănunte sau te făceai că nu le observi.

Ți-ai luat-o și tu, ca și cei de mai sus.

FOTO: Dragos Pascaneanu / Sport Pictures

Ok, te înțeleg, ai încercat, era o mare șansă pentru a-ți face rapid un CV cu titlu, dar nu ți-a ajuns acest an? Nu ți-a ajuns să fii umilit? Ce mai stai în așteptare? Ieși și strigă cu putere: „Ajunge! Eu nu mai lucrez cu tine!” Sunt convins că îți vei găsi echipă, sunt convins că vei face carieră în antrenorat, lumea nu începe și nici nu se termină cu echipa lui Gigi Becali.

Eu îți dau un sfat, pentru că pari un om de caracter: Du-te, Dică, du-te și nu mai privi înapoi! A fost un capitol din cariera ta, du-te și fă-ți treaba undeva unde poți să ți-o faci cu demnitate, relaxat și cu zâmbetul pe buze. Munca îți va fi răsplătită mai devreme sau mai târziu, măcar ca imagine, iar apoi ca valoare.

Du-te, Dică, du-te! Ești prea fin pentru atâtea grosolănii.

(Foto mare: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu)