Înfrângerea cu Viitorul este dovada clară că FCSB transferă fără cap, fără a urma un plan bine stabilit. Transferă haotic și de cele mai multe ori după numele jucătorilor, nu după nevoile echipei.

Să pornim de la autorul golului, Eric, un fotbalist pentru care Hagi a avut ochi, iar cei de la FCSB – nu. Brazilianul e unul dintre puținii coordonatori de joc clasici din țară, alături de Florin Cernat. Bineînțeles, rolul decarului s-a mai schimbat în fotbalul modern, dar vorbim despre capacitatea fotbalistului care poartă acest număr de a dribla, de a da o pasă decisivă și de a trage periculos la poartă dincolo de careul de 16 metri. Iar Eric știe să facă toate aceste lucruri, fiind mult peste Budescu în această seară.

Coborâm la „închidere”. Iarăși cu improvizație, Junior Morais alături de Pintilii. Nu e postul fostului astral, chiar dacă el are calitate ca fotbalist. Am avut impresia când a jucat prima oară pe această poziție că se descurcă, dar, în afară de câteva recuperări, e limitat în ceea ce privește dezvoltarea atacurilor.

Ajungem în defensivă, unde FCSB recurge din nou la soluția Gabriel Enache pe fostul de fundaș dreapta. Ok, nu îl bagi pe Benzar, să zicem că e obosit după meciurile de la națională, dar unde e al doilea fundaș dreapta din lot?

O altă „gaură” în apărarea FCSB, postul de fundaș central, rezolvat artificial prin aducerea a doi străini mediocri, Planic și Artur Jorge, care nu m-au impresionat deloc la debutul lor în roș-albastru. Asta în vreme ce în țară îi ai pe Țîru și pe Horj. Greu de înțeles cum fostul fundaș al CFR-ului ajunge la Viitorul, dar nu poate fi luat de FCSB.

Faceți-mă să pricep strategia fostei echipe din Ghencea! Deci transferi cu nemiluita și tot ai nevoie de trei improvizații în echipă! Nu există dubluri pe aceste posturi? Sau nu știi să le folosești? E un pic ilogic.

Cât despre Viitorul, iată că vinde ce are mai bun, vreo trei fotbaliști chiar la FCSB, dar o bate pe FCSB! Cred că e vorba și de știința lui Hagi de a descoperi noi talente, dar și despre neștiința lui Becali de a face un lot echilibrat.

Cam asta a fost problema și anul trecut, când fosta Steaua a pierdut titlul având, aparent, cel mai bun lot din România, în fața unei echipe care pierde jucători la fiecare jumătate de sezon. Privind așa, eșecul FCSB-ului cu Viitorul e rușinos.