Don Filipe, nu pleca! Rămâi în România să ne arăți în continuare ce înseamnă să fii profesionist și să îți respecți meseria, indiferent de condiții, patron, antrenori.

Filipe Teixeira a marcat un gol fenomenal în ultima partidă jucată de FCSB în acest campionat, 1-0 cu noua și vechea campioană CFR Cluj. E încununarea unei cariere în care portughezul născut în Franța și-a întregit talentul extraordinar cu multă muncă la antrenamente, cu o atitudine de profesionist pe terenul de joc și cu un discurs elegant.

Aleargă mai mult decât tinerii!

La 38 de ani, Don Filipe încă aleargă, parcă mai mult decât unii dintre colegii săi, încă are execuții fenomenale, cum s-a întâmplat și aseară, încă se pregătește la fel sau mai bine decât mulți dintre coechipierii săi. Și-atunci, de ce să se retragă?

Un conducător de club cu mintea limpede i-ar propune lui Teixeira o funcție în staff-ul tehnic sau administrativ și, de ce nu, chiar continuarea carierei de jucător pentru încă un an. Măcar pentru a fi lângă jucătorii mai tineri, pentru a le arăta acestora că se poate atunci când vrei, când ești serios și te antrenezi mereu la cote maxime.

Fotografii:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Avem nevoie de un astfel de om în România. La FCSB sau la Rapid, acolo unde a și jucat un an jumate. Sau, surpriza de aseară, de după meci, la CFR Cluj! Dan Petrescu l-a ofertat în direct și a spus că îl ia în autocar, poate impresionat și de golul extraterestru marcat în poarta nevinovatului Arlauskis.

Don Filipe și decența sa extraordinară

Pe lângă exemplul fotbalistic, Filipe Teixeira e și un om deosebit. Nu l-am auzit niciodată jignind sau făcând aluzii deplasate, spre subiecte care nu-l privesc. El știe doar să joace și să vorbească despre jocul lui și al echipei pe care o reprezintă. Nu-l interesează declarațiile adversarilor, arbitrajul sau criticile patronului.

A încercat întotdeauna să-și facă treaba, cum a știut el mai bine. Poate că, uneori, nu i-a ieșit jocul, dar nu i se poate reproșa că nu și-a dorit sau că nu a dat tot ce a putut când a intrat pe teren.

Dacă fiecare echipă din Liga 1 ar avea câte un jucător ca Teixeira, fotbalul nostru și-ar crea o imagine mai bună. Ar câștiga în mod sigur la capitolele decență, seriozitate, ambiție, profesionalism.

Zic să nu-l scăpăm pe Teixeira! Cineva trebuie să gândească limpede și în fotbalul nostru. Luați-l, că e bun, ca secund, jucător, antrenor sau chiar conducător!