Dinamo sau teoria dezastrului în fotbal, asta am văzut aseară la meciul cu CFR Cluj. Din tridentul fani-echipă-performanțe, lipsesc toate cele trei elemente.

Cea mai mare rușine este reprezentată de acest stadion vechi și gol. Oamenii nu mai vin la meciuri din cauza scandalurilor, a rezultatelor proaste și a condițiilor de toată jena din „Ștefan cel Mare”.

Pustiu în tribune, pustiu și în jocul „câinilor”, care par o haită obosită și îmbătrânită înainte de vreme.

Dinamo se distruge din interior. După ce că a preluat un lot modest, făcut de Mutu și Contra, Miriuță a fost trădat și de câțiva băieți cărora le acordase încredere.

Costache s-a numărat printre petrecăreți și a fost vândut fără resentimente. Filip, capul răutăților, a fost scos din lot, iar Hanca a început în joc de glezne pe banca de rezerve și, când a intrat, a dat impresia unui anonim venit de pe stradă, și nicidecum a unui fotbalist proapsăt convocat la națională. Nemec, unul dintre cei mai buni atacanți din Liga 1, nu se mai regăsește și e cu gândul la plecare. Peste toate aceste probleme, se mai accidentează și Mahlangu!

Fără cinci jucători aparent de bază, e destul de greu să faci față unei echipe care se bate la titlu.

De proiectul “New Dinamo” s-a ales praful. De fapt, cred că a fost mai mult praf în ochii suporterilor. În formația de start de aseară, au fost doar trei români, ceilalți 8 fiind niște mercenari care nu au avut măcar timp să simtă ceva pentru culorile roș-albe.

Suporterul dinamovist se simte păcălit: transferuri proaste și mincinoase în vară, stadion de secolul trecut, jucători cu gândul mai mult la chefuri decât la fotbal, patron care stă să fugă.

Citeste si...  Principalul motiv pentru care FCSB a pierdut titlul. Cum să te faultezi singur

La Dinamo e nevoie de un refresh aproape total. Echipă nouă, tânără, jucători de caracter, patron implicat și potent financiar, stadion modern. Și abia apoi performanțe. Sună a utopie sau a fantasmagorie.

Dinamo scrie acum teoria dezastrului în fotbal.

Credit foto: Razvan Păsărică / SPORT PICTURES