Dinamo sau teoria dezastrului în fotbal, asta am văzut aseară la meciul cu CFR Cluj. Din tridentul fani-echipă-performanțe, lipsesc toate cele trei elemente.

Cea mai mare rușine este reprezentată de acest stadion vechi și gol. Oamenii nu mai vin la meciuri din cauza scandalurilor, a rezultatelor proaste și a condițiilor de toată jena din „Ștefan cel Mare”.

Pustiu în tribune, pustiu și în jocul „câinilor”, care par o haită obosită și îmbătrânită înainte de vreme.

Dinamo se distruge din interior. După ce că a preluat un lot modest, făcut de Mutu și Contra, Miriuță a fost trădat și de câțiva băieți cărora le acordase încredere.

Costache s-a numărat printre petrecăreți și a fost vândut fără resentimente. Filip, capul răutăților, a fost scos din lot, iar Hanca a început în joc de glezne pe banca de rezerve și, când a intrat, a dat impresia unui anonim venit de pe stradă, și nicidecum a unui fotbalist proapsăt convocat la națională. Nemec, unul dintre cei mai buni atacanți din Liga 1, nu se mai regăsește și e cu gândul la plecare. Peste toate aceste probleme, se mai accidentează și Mahlangu!

Fără cinci jucători aparent de bază, e destul de greu să faci față unei echipe care se bate la titlu.

De proiectul “New Dinamo” s-a ales praful. De fapt, cred că a fost mai mult praf în ochii suporterilor. În formația de start de aseară, au fost doar trei români, ceilalți 8 fiind niște mercenari care nu au avut măcar timp să simtă ceva pentru culorile roș-albe.

Suporterul dinamovist se simte păcălit: transferuri proaste și mincinoase în vară, stadion de secolul trecut, jucători cu gândul mai mult la chefuri decât la fotbal, patron care stă să fugă.

La Dinamo e nevoie de un refresh aproape total. Echipă nouă, tânără, jucători de caracter, patron implicat și potent financiar, stadion modern. Și abia apoi performanțe. Sună a utopie sau a fantasmagorie.

Dinamo scrie acum teoria dezastrului în fotbal.

Credit foto: Razvan Păsărică / SPORT PICTURES