Dinamo a jucat bine împotriva Iașiului (3-0), mai bine decât anul trecut, când fotbaliștii băgați pe teren de Bratu, Niculescu sau Rednic se chinuiau pe teren ca să scoată o fază mai de Doamne-ajută.

O echipă a lui Dinamo schimbată în mare parte, cu 5 jucători noi a arătat măcar o altă atitudine, a jucat agresiv, dar parcă prea agresiv câteodată. Tocmai de această agresivitate exacerbată ar fi putut profita ieșenii, dacă arbitrul partidei ar fi văzut ce trebuia văzut.

„Câinii ”au avut câteva ocazii, l-am văzut din nou în prim-plan pe Nistor, un fotbalist ok pentru campionatul nostru, noile achiziții au părut rezonabile.

Se pune însă următoarea întrebare: Ce s-ar fi întâmplat dacă Ricardo Grigore ar fi fost eliminat în minutul 23, când i-a dat un cot în nas lui Gardoș? Sau dacă la golul de 1-0 s-ar fi dat fault în atac la Montini. A greșit arbitrul? A fost orbit de dorința câinilor de a prinde play-off-ul în al nu-știu-câtelea ceas? S-a făcut că nu vede? În orice situație, e grav.

Probabil că Dinamo tot ar fi câștigat până la urmă, și în 10 oameni la 0-0. A arătat mai bine, mai ambițioasă, în fața unei formații care înota în gol: nicio ocazie în prima repriză, o fază clară de poartă abia în minutul 90, la 0-2! Iașiul a contribuit din plin la victoria categorică a lui Dinamo: n-a vrut să deranjeze prea mult.

Dinamo se bate pentru play-off, deși nu mai are șanse să ajungă acolo!

Dincolo de ajutorul arbitrilor (am înțeles de la domnul Crăciunescu, la Digisport, că Iașiul ar mai fi avut un penalty neacordat, dar să trecem peste), dincolo de figurația ieșenilor, Dinamo a arătat altceva față de anul trecut. A arătat a echipă care se bate la play-off, deși nu mai are șanse să ajungă acolo.

Se vede, în sfârșit, mâna lui Rednic. Cam târziu, dar se vede.

Însă examenul de foc e la Sepsi, etapa viitoare. Dacă Dinamo bate acolo, mai speră într-o minune. Dacă nu, mercenarii lui Rednic au venit degeaba.

Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu