Dică e favorit la demitere, cum singur spunea înainte de primul meci al actualului sezon, iar FCSB, asta e părerea mea – e favorită din nou la locul 2.

Nu că ar fi arătat cine știe ce principala contracandidată, CFR Cluj, care a avut și ea o evoluție modestă acasă, cu Botoșani, 1-1, dar am văzut la FCSB același joc de anul trecut, fără inimă, fără sens și fără eficiență.

Impresia mea este că fecesebiștii sunt învârtiți de 100 de ori înainte de meci și apoi băgați pe teren, pentru că par amețiți și dezorientați, în frunte cu „diamantele” de carton Florin și Florinel.

Echipa lui Dică nu joacă mai nimic, de-aia zic că e favorit la demitere. Nici nu știu dacă Becali va mai avea răbdare până la play-off-ul Europa League, în eventualitatea că FCSB va ajunge acolo. Va zbura mai repede dacă echipa lui se chinuie la fel și în următoarele două meciuri.

Fotografii: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Mai prost decât anul trecut

Corect, e început de sezon, încă nu se leagă lucrurile, dar trebuie să ținem cont că FCSB tocmai pe asta conta, pe omogenitate, pentru că și-a păstrat în mare lotul. Totuși, joacă parcă mai prost, pentru că în campionatul trecut mai apărea Budescu, mai inventa o “floricică” și mai atenua din imaginea deplorabilă.

L-am auzit pe acest manager de hârtie al FCSB spunând că el și ei, oficialii, conducătorii clubului nu urmăresc jucători acum, pentru că vor să vadă mai întâi dacă se califică în grupele Europa League. Păi ca să te califici, nu trebuie să aduci niște jucători? Sau măcar să-i urmărești și să-i iei măcar în al 12-lea ceas.

Iar i-au prins meciurile de calificare fără atacant. Domnul Goe Alibec a fost îndepărtat, Gnohere nu e refăcut și uite-așa ajungi să-l trimiți pe Planic vârf de lance.

Becali a trecut de la o extremă la alta. Până acum, a transferat cu vagonul, fără vreo idee sau strategie, iar în sezonul ăsta nu mai aduce aproape nimic. Până la urmă, e treaba lui, e echipa lui, dar, repet ce am mai spus și în alte dăți, acțiunile unui club, ale unui patron și ale unor conducători trebuie să-i satisfacă și pe fani și dorințele acestora.

Altfel, jucăm fotbal pentru verii și nepoții din Pipera.

P.S. Astra a arătat mai bine decât FCSB. Măldărășanu pare mai “viu” decât Dică.