Dezvăluirile și sentimentele unui fan din PCH vă sunt redate în continuare. Gabriel Kerekes (foto jos) are 25 de ani și e mare fan Dinamo, component al PCH, a făcut și 36 de ore pe drum (dus-întors), cu trenul, când locuia în Satu Mare, pentru a-și vedea idolii pe teren. Are o afacere de familie în Târgoviște, o brutărie numită „Pita neaoșă”.

Gabroiel vorbește cu patimă despre dragostea pentru culorile roș-albe și despre sentimentul de beatitudine pe care îl simte în Peluza Cătălin Hîldan.

De ce mergi la meciurile lui Dinamo?

Eu merg pentru club în sine. Pentru istoria lui Dinamo și pentru că m-am născut cu Dinamo în suflet. Merg pentru Peluză, pentru ceea ce simt când sunt acolo și cânt. Acolo sunt oameni care se împrumută de bani ca să vină la meciuri. Sunt unii sărmani, cărora le rezolv eu bilete ca să poată intra. Sunt veterani ai Peluzei, cum este, de exemplu, Moxu’, care vine din Franța cu avionul la meciuri, iar apoi pleacă acasă.

Pe mine m-au înjurat mulți din Peluza voastră, pe net, pentru că am spus de Rednic că a făcut niște greșeli de când a revenit și că nu a mai avut rezulatate în ultimii ani…

Fiecare cu părerea lui. Dar suntem mulți acolo pentru spiritul lui Dinamo. Eu am venit din Satu Mare cu trenul și am stat în picioare 18 ore încoace, 18 încolo pentru 40 de minute la comemorarea lui Hâldan. Dar, dacă nu ești acolo să vezi și să auzi povești, nu ai de unde să știi și să simți.

Cum te simți ca dinamovist când vezi echipa în play-out?

Nu văd echipa în play-out, o văd pe un loc de play-out deocamdată. Nici nu vreau să îmi imaginez cum ar fi să nu prindem nici anul acesta primele 6 locuri. Iar anul trecut, când am jucat într-adevăr in play-out, m-am simțit dezamăgit, dar aveam speranța că după vremea rea va veni și soarele. M-am simțit dezamăgit, dar nu am simțit niciodată rușine sau că iubirea mea față de echipă este mai mică. Nu contează locul din clasament, nici forma sau jocul prestat de echipă. Noi, cei din galerie, iubim necondiționat aceste culori.

Starea de beatitudine pe care o atingi doar în PCH!

De ce merg dinamoviștii în număr mare doar la meciurile cu FCSB?

Cred că vine mai multă lume pe stadion cu FCSB pentru că este rivala noastră, pentru că cei de la noi din galerie se prezintă mereu exemplar, iar oamenii vor să experimenteze împreună cu cei prezenți, la fiecare meci, acea stare de beatitudine pe care o atingi doar dacă ești prezent în PCH!

De ce nu mai adună Dinamo nici 5000 de oameni la meciurile de acasă, în „Ștefan cel Mare”?

Nu se adună 5.000 de oameni la fiecare meci pentru că nu avem condiții. Pentru că nu avem rezultate în ultimii ani, asa cum Dinamo ar merita. Suporterii lui Dinamo nu mai sunt hrăniți an de an cu performanțe. Iar un club ca Dinamo trebuie să aibă performanțe, trebuie să se bată an de an la titlu. Istoria ne obligă, galeria îți impune asta… Câinii din peluză trebuie hrăniți cu performanță. Nu poți să amăgești peluza că ei nu sunt acolo pentru bani. Toți facem eforturi să mergem la meciuri, știu oameni care se împrumută de bani să facă o deplasare. Sunt alții care fug de la serviciu. Galeria face eforturi sa fie prezentă. Atunci când conducerea o să facă eforturi ca Dinamo să aibă rezultate bune, atunci dulăul de acasă o să fie hrănit și o să facă mai mari eforturi să se prezinte la meci. Nu poți să ai așteptări mari dacă nu oferi ceva.

Păi suporterul adevărat nu vine și la greu?

Ba da, vine. Dar măcar să se vadă că băieții luptă 90 de minute. Chiar dacă pierd, să se vadă că luptă.

Sunteți supărați pe actuala conducerea a clubului?

Suntem supărați pentru că nu se investește. Dar poate acum, cu venirea lui Rednic, se va schimba ceva.

Mai sunt oameni în peluză care gândesc ca tine? Adică să vină să cânte pentru istoria lui Dinamo și pentru tradiție?

Cred că 80% vin pentru asta la meci. Pentru că Dinamo nu este doar un club de fotbal. Dinamo are mai multe ramuri sportive care aduc satisfacții mari. Doar că acele ramuri nu sunt atât de mediatizate ca fotbalul. Peluza este prezentă la handbal, la baschet, la rugby etc… Dinamo este o stare de spirit, iar noi suntem dependenți de acea stare.

Cine vă sponsorizează coregrafiile?

Noi, galeria!

Au fost și derapaje ale PCH. Ultimul exemplu: huiduielile la momentul de reculegere ținut în memoria lui Cristian Țopescu. De ce au făcut asta camarazii tăi?

Eu sunt din Satu Mare. Merg la meciuri când pot, nu știu tot ce se întâmplă în PCH.

„Galeria lui Dinamo nu iartă trădarea. Mircea Rednic nu ne-a trădat niciodată!”

Au dinamoviștii adevărați încredere în Mircea Rednic?

FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Eu cred ca da. Avem încredere în Mircea Rednic. Cu toate că uneori face greșeli, a demonstrat că este un dinamovist pur sânge. Nicio familie nu își îndepărtează un membru pentru că a greșit. Toți greșim, suntem oameni. Galeria iartă greșelile, cum și galeria mai greșește uneori. Dar niciodată galeria lui Dinamo nu o să ierte trădarea. Mircea Rednic nu a trădat niciodată!

Pe cine considerați trădători?

Tamaș, Bălgrădean. Toți cei care s-au dus la Steaua.

Gnohere?

Ce să-i spui ăluia? Că ăla nu simte nimic. A venit în România ca să facă bani. Dar cei care s-au dat mari dinamoviști?

Ce înseamna Dinamo pentru tine?

Nu există cuvintele potrivite să-ți pot explica ce înseamnă Dinamo pentru mine. Înseamnă dragoste necondiționată, înseamnă cel mai mai puternic sentiment de iubire, de fericire și câteodată de tristețe. Dinamo înseamnă totul…

„Dinamovist nu devii. Dinamovist te naști!”

De unde a venit dragostea pentru Dinamo? Cum a fost întreținută?

Nu a venit de nicăieri. Dinamovist nu devii. Dinamovist te naști ! Eu așa m-am născut. N-am împrumutat de nicăieri acest sentiment, eu ca si majoritatea camarazilor din Peluză! Dragostea a fost întreținută mereu, dacă nu de performanțele lui Dinamo, atunci de către Peluză. Este un sentiment de care nu poți să te îndepărtezi.

Dezamăgirea ultimilor ani nu te-a indepartat de club și culori?

În nici un caz! N-are cum! Este o vorbă: Ce nu te omoară te face mai puternic. Iar Dinamo nu are cum să moara niciodată, atât timp cât noi o iubim.

Era mai bine cu Borcea-Nețoiu-Badea și compania?

Asta cred că este cea mai grea întrebare. A fost bine pentru că am avut performanțe, a fost rău pentru că au încercat să ne îngroape. Dar n-au reușit! Asta înseamnă că dinamovistii de sus din ceruri veghează asupra noastră!