Dezmembrații versus Haoticii a fost meciul disputat duminică seara, la Cluj. Atât CFR, cât și FCSB au eșuat glorios în tentativele lor de calificare în grupele Europa League și se chinuiesc acum să se reabiliteze în Liga 1, dar nu prea reușesc.

Probabil mai au nevoie de timp ca să-și revină. Ambele au fost umilite în play-off-ul EL, au primit goluri din toate pozițiile, mai ales campioana CFR, care a încasat nu mai puțin de 5 boabe de la o echipă din Luxemburg! Nici FCSB n-a fost mai prejos. A luat și ea patru de la Rapid Viena. De parcă ale noastre echipe au jucat fără apărare, fără minte și fără inimă.

În meciul direct din campionat au încercat să arate că sunt tari, că sunt puternice, că sunt cocoși care se ciugulesc cu bărbăție. Dar pe mine nu m-au impresionat deloc.

Impresia rămâne cea de haos, văzută clar la nivel de conduceri administrative. E mai mult decât nenatural ce se întâmplă la aceste cluburi. Transferă, dar nu știu să-și construiască echipe. Sau, când le construiesc, nu știu să le mențină. Ceva trebuie să se întâmple. La noi, nu există treaba cu constanța, cu acțiuni bine gândite. E doar haos.

Dezmembrații sunt peste tot

Și surpriza vine de la CFR, un club care părea mai aproape de ce se vede pe afară. Primul inel în acest lanț al slăbiciunilor a fost îndepărtarea lui Edi Iordănescu. Era clar, de atunci, că se întâmplă lucruri ciudate, iar acestea au continuat cu Dudelange și apoi în campionat.

Două echipe jenante, dezmembrate, cum spuneam mai sus, două echipe de la care aveam pretenții, dar care ne-au dezamăgit, iar rușinile se uită greu.

Mă surprinde amorțeala Craiovei. Ar fi trebuit să profite de haosul de la cele două mari și să ia avans în clasament. Se pare, însă, că și în Bănie scârțâie ceva. Terenul e prost, patronul vrea să-și recupereze banii investiți, cât mai repede și cât mai mulți. Atunci, nu poate fi rost de titlu.

Dar ce-ați zice de Sepsi? Mie îmi place cum joacă echipa lui Neagoe, un antrenor care poate depăși statutul de tehnician de mâna a doua.

CFR și FCSB, dezamăgirile anului, au mai făcut un 1-1, al 5-lea consecutiv. Au jucat Dezmembrații cu Haoticii.

Nu contează care sunt unii și care sunt alții. Ambele cluburi trebuie să-și reconsidere poziția față de fotbal și față de suporteri.

Credit foto: Mircea Rosca / www.SportPictures.eu