Dennis Man a fost omul meciului Lugano – FCSB 1-2. Intrat după pauză în locul lui Ovidiu Popescu, la 1-0 pentru echipa elvețiană, puștiul de 19 ani a întors soarta meciului. A ridicat viteza jocului prin incursiunile sale în dreapta atacului, a pasat decisiv la golul egalizator marcat de Budescu și a găsit o deschidere luminoasă pentru Benzar, care a centrat pentru reușita de 2-1 a lui Junior Morais.

Patru goluri și trei pase de gol în cele 12 etape din Liga 1, patru assist-uri în ultimele patru meciuri disputate (trei în Liga 1 și unul în Europa League, cel de aseară, cu Lugano), câte unul în fiecare joc din ultimele patru! Acestea sunt cifrele lui Dennis Man în cele 16 partide disputate până acum (12 în Liga 1, 2 în preliminariile Ligii și două în Europa League), el fiind depășit doar de Budescu într-un top al eficienței – șapte goluri și o pasă decisivă în actualul sezon.

Am avut o controversă cu Marcel Pușcaș, care susține că Regula U21 nu a adus nimic în fotbalul românesc și că Man ar fi jucat oricum, pentru că are valoare. Eu nu sunt de acord, ba dimpotrivă. Cred că Man nu ar fi prins nici trei minute în 15 meciuri dacă nu ar fi existat această regulă sau ar fi fost împrumutat pe undeva la Chiajna sau în Liga a doua.

La început, nu m-a convins. Era un copil băgat cu forța într-un joc de adulți. Se vedea că are talent, dar era necopt, firav, temător. Jucând meci de meci în campionat, tocmai datorită regulii sus-menționate, băiatul a prins curaj, a început să șuteze la poartă, a căpătat tupeu. Deși îl vedeam un atacant, un marcator, ușor-ușor a devenit și un excelent pasator, cu spirit de anticipație și o bună viziune.

Deja se vorbește de o chemare a lui Man la națională! Poate că ne-a luat valul, dar astfel de tineri merită să fie încurajați chiar și prin astfel de convocări. Dacă băiatul acesta continuă evoluțiile bune, se poate dovedi adevăratul briliant din curtea lui Becali. Să mai avem un pic de răbdare, iar dacă Man va confirma până la finalul anului, vom putea spune că am câștigat un fotbalist.

Până atunci, Dennis Man merită felicitări pentru ce a făcut aseară și pentru jocul din ultimul timp. E surpriza din lotul FCSB și chiar omul-surpriză al începutului de sezon din Liga 1.