De ce Florinel Coman are șanse mici să ajungă un mare fotbalist, în timp ce Dennis Man poate deveni un jucător de prim-plan pentru România? Răspunsul nu îl găsiți numai în meciul de aseară, ci în atitudinea generală a celor doi.

Florinel Coman e un om norocos. Născut cu talentul de fotbalist în sânge, a avut șansa să ajungă până aici, la una dintre cele mai bune echipe din România, a fost convocat pentru calitățile sale native la naționala de tineret, unii visează bani grei pe el. Florinel joacă din talent, dar problema lui este că indolența lui depășește cu mult acest talent. Iar când indolența este asezonată cu îngâmfare și nesimțire, e de rău.

Florinel nu este nici măcar un „bad boy”, gen Gatusso sau Nainggolan. Pfafff, deja l-am asociat pe pietonul Florinel cu niște mari fotbaliști, ceea ce este o împietate. El nu va ajunge niciodată acolo înjurându-și căpitanul de echipă sau fumând două pachete de țigări pe zi.

E prima oară, cred, când îi dau dreptate lui Gigi Becali și departe de mine gândul de a-i șine isonul, dar Florinel nu va ajunge fotbalist cu atitudinea pe care o are față de aceșt joc, față de coechipieri, față de antrenori. Și nici nu-l văd schimbându-se, deși aș vrea s-o facă, pentru că, repet, talent are din destul.

El știe ce este respectul!

La polul opus, se află Dennis Man, autorul unui gol la Iași și cel care a scos penalty-ul din care Tănase a făcut 2-1. Și aici nu e vorba numai despre reușitele de mai sus, ci de ținuta, despre verticalitatea acestui băiat. Nu l-am văzut crâcnind vreodată la deciziile antrenorului sau adresând un cuvânt urât unui coechipier.

El știe ce este respectul, are cei șapte ani de acasă, iar pentru asta merită felicitați părinții lui, și, foarte important, progresează de la lună la lună, chiar dacă nu are meci de meci evoluții de excepție.

FOTOGRAFII: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Golul de la Iași e unul de mare fotbalist. Preluare la 25 de metri de poarta adversă, dribling cu depășire în viteză și intrare în careu, apoi șut năpraznic la colțul scurt, sub bară. Este o acțiune de jucător care poate evolua în campionatele puternice ale Europei.

Cu modestia lui și cu munca pe care sunt sigur că o depune la antrenamente, cu certele calități pe care le are, Dennis Man poate ajunge la o echipă din Spania sau Italia, în timp ce „Mbappe” de România va strivi în continuare chiștoacele de bara din spate a autocarului de la FCSB, dacă nu se va trezi repede sau dacă nu se va găsi cineva să-l pună pe calea cea dreaptă.

Îl apreciez pe Dennis Man și îi doresc lui Florinel Coman să își schimbe atitudinea față de el însuși în primul rând și să-și arate talentul, în defavoarea tupeului.

Succes amândurora!