De ce a câștigat CFR Cluj titlul de campioană și de ce a eșuat din nou FCSB? Este o întrebare la care vom încerca să răspundem în rândurile ce urmează.

De ce a câștigat CFR titlul?

În primul rând, datorită seriozității de la toate nivelurile. CFR are o conducere administrativă care acordă o mai mare importanță organizării propriului club decât destabilizării adversarului, o conducere tehnică profesionistă și niște jucători care au înțeles importanța câștigării titlului și au dat totul pentru echipă și pentru gruparea la care sunt legitimați.

În al doilea rând, pentru că șefii clubului au avut inspirația să îl aducă antrenor pe Dan Petrescu, poate cel mai bun tehnician român la ora actuală.

Numărul 3: Ține tot de organizare, dar e atât de important ca jucătorii să se simtă acasă pe stadionul pe care s-a scris istorie și s-au făcut mari performanțe. În fapt, o normalitate de care orice echipă din lume are nevoie.

Numărul 4: Transferuri făcute cu cap și cu ochi. Este vorba despre existența și eficiența departamentului de scouting, care observă și aduce jucători de valoare.

De ce a eșuat FCSB?

1. Din cauza degringoladei întreținute la nivel de conducere administrativă de patronul Gigi Becali.

2. Din cauza limitării atribuțiilor antrenorului de către patronul Gigi Becali, dar și a faptului că acesta a contat pe un tehnician fără experiență.

FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES


3. Din cauza scandalului permanent în care a purtat acest club patronul Gigi Becali.

4. Din cauza lipsei de identitate, a stadionului propriu și a lipsei de respect față de fani și față de fostele glorii a patronului Gigi Becali și a conducerii administrative.

5. Din cauza vedetismului și a figurilor permise de patronul Gigi Becali, și mă refer în primuil rând la Alibec, care a fost impus titular, deși era ieșit complet din formă.

Sunt câteva aspecte importante, la care cei de la FCSB ar trebui să mediteze. E deja al treilea an la rând când această echipă, acest patron și acești conducători pierd titlul, deși au adus cei mai buni jucători de la campioane. Eu pun pariu că n-au învățat nimic și că vor rămâne la fel de trufași și de ignoranți.

Felicitări, CFR, pentru proba de profesionalism! Titlul este pe deplin meritat.

(Credit foto mare: Mircea Roșca / sportpictures.eu)