Christoph Daum a fost promovat de Răzvan Burleanu și va antrena în România încă 10 ani!

Comisia Tehnică din FRF formată din mult stimatul și iubitul Răzvan Burleanu a decis astăzi, într-o reuniune de urgență de la care președintele a lipsit, să-l mențină pe Christoph Daum în România.

Extrem de impresionat de metodele de lucru ale selecționerului primei reprezentative, Burleanu a pledat prin telefon, adică ascultat tacit de șefii săi, pentru continuitate, pentru o lume nouă în fotbalul românesc, care va fi înălțat astfel pe cele mai înalte culmi de progres și civilizație din lumea a patra fotbalistică.

Șeful FRF a spus, printre altele, că Daum este singurul antrenor pe care l-a înțeles și că acesta rezonează cu fotbalul priceput de el: „Cam așa aș fi făcut și eu echipa din meciul cu Muntenegru. Poate l-aș mai fi băgat la mijloc, alături de Găman, pe Țîru. Cred că nu am fi primit gol, iar un 0-0 ar fi fost extraordinar cu acesată echipă extrem de puternică. A greșit un pic la schimbări. Când l-a scos pe Florin Andone, trebuia să îl bage pe Steliano Filip, nu pe Băluță, iar Găman trebuia să rămână tot meciul pe teren, dar, în mare, selecționerul s-a descurcat excelent. Gândiți-vă că am fost la numai 15 minute de un rezultat imens.”

Daum i-a trimis imediat după meci lui Burleanu un raport tehnic, în care a arătat progresele imense făcute de naționala României în ultimele jocuri, iar noi vă prezentăm elementele esențiale ale acestei analize:

  • Am reușit să pasăm foarte mult înapoi, mai mult decât la meciul cu Armenia, iar de acolo am fi putut iniția periculoase acțiuni de atac, dacă Tătărușanu i-ar fi impulsionat mai mult pe băieți. Asta îi reproșez lui Tătă, e prea moale. Noi, românii, ăăăă, pardon, germanii, suntem mai țăpănoși;
  • Am fost de multe ori foarte aproape de terenul lor de joc, dar ne-am împotmolit de linia de centru, cred că era săpat un șanț invizibil, a fost ceva, chiar le-am spus secunzilor mei că e ceva în neregulă, dar e bine că am ajuns și acolo. Ce poate face mai mult antrenorul? Să o bage în poartă? Eu i-am dus la centru, de acolo trebuie să se descurce;
  • Marele nostru câștig este Găman. Am inventat un mijlocaș, în locul unui fundaș. Iar ăsta este progres, nu-i așa?
  • Le-am demonstrat tuturor contestatarilor că se poate și fără Alibec și Budescu. Ce-ar fi făcut ei în fața puternicei naționale a Muntenegrului? Ăia sunt bărbați, nu cârpe, ca ai noștri.
  • 1-1 după aceste două meciuri (1-0 și 0-1) înseamnă că nu am pierdut!
  • Am implementat mentalitatea germană, rigurozitate în acțiunile noastre spre poarta lui Tătărușanu, disciplină pe banca de rezerve, spiritul de învingător învins! Să nu uităm că la pauză era 0-0 și noi speram să înscriem prin Valerică!
Citeste si...  Probleme în paradisul CFR. Ce șanse de calificare mai sunt

Pentru merite deosebite în dezvoltarea fotbalului românesc, Comisia tehnică formată din Răzvan Burleanu l-a ridicat pe Christoph Daum la rang de antrenor emerit al naționalei nevăzătorilor, motivându-se că germanul nu vede jocul, dar îl simte la maximum. Noul contract se întinde pe o perioadă de 10 ani, după care Daum va prelua naționala artiștilor.

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare.