Christoph Daum a fost promovat de Răzvan Burleanu și va antrena în România încă 10 ani!

Comisia Tehnică din FRF formată din mult stimatul și iubitul Răzvan Burleanu a decis astăzi, într-o reuniune de urgență de la care președintele a lipsit, să-l mențină pe Christoph Daum în România.

Extrem de impresionat de metodele de lucru ale selecționerului primei reprezentative, Burleanu a pledat prin telefon, adică ascultat tacit de șefii săi, pentru continuitate, pentru o lume nouă în fotbalul românesc, care va fi înălțat astfel pe cele mai înalte culmi de progres și civilizație din lumea a patra fotbalistică.

Șeful FRF a spus, printre altele, că Daum este singurul antrenor pe care l-a înțeles și că acesta rezonează cu fotbalul priceput de el: „Cam așa aș fi făcut și eu echipa din meciul cu Muntenegru. Poate l-aș mai fi băgat la mijloc, alături de Găman, pe Țîru. Cred că nu am fi primit gol, iar un 0-0 ar fi fost extraordinar cu acesată echipă extrem de puternică. A greșit un pic la schimbări. Când l-a scos pe Florin Andone, trebuia să îl bage pe Steliano Filip, nu pe Băluță, iar Găman trebuia să rămână tot meciul pe teren, dar, în mare, selecționerul s-a descurcat excelent. Gândiți-vă că am fost la numai 15 minute de un rezultat imens.”

Daum i-a trimis imediat după meci lui Burleanu un raport tehnic, în care a arătat progresele imense făcute de naționala României în ultimele jocuri, iar noi vă prezentăm elementele esențiale ale acestei analize:

  • Am reușit să pasăm foarte mult înapoi, mai mult decât la meciul cu Armenia, iar de acolo am fi putut iniția periculoase acțiuni de atac, dacă Tătărușanu i-ar fi impulsionat mai mult pe băieți. Asta îi reproșez lui Tătă, e prea moale. Noi, românii, ăăăă, pardon, germanii, suntem mai țăpănoși;
  • Am fost de multe ori foarte aproape de terenul lor de joc, dar ne-am împotmolit de linia de centru, cred că era săpat un șanț invizibil, a fost ceva, chiar le-am spus secunzilor mei că e ceva în neregulă, dar e bine că am ajuns și acolo. Ce poate face mai mult antrenorul? Să o bage în poartă? Eu i-am dus la centru, de acolo trebuie să se descurce;
  • Marele nostru câștig este Găman. Am inventat un mijlocaș, în locul unui fundaș. Iar ăsta este progres, nu-i așa?
  • Le-am demonstrat tuturor contestatarilor că se poate și fără Alibec și Budescu. Ce-ar fi făcut ei în fața puternicei naționale a Muntenegrului? Ăia sunt bărbați, nu cârpe, ca ai noștri.
  • 1-1 după aceste două meciuri (1-0 și 0-1) înseamnă că nu am pierdut!
  • Am implementat mentalitatea germană, rigurozitate în acțiunile noastre spre poarta lui Tătărușanu, disciplină pe banca de rezerve, spiritul de învingător învins! Să nu uităm că la pauză era 0-0 și noi speram să înscriem prin Valerică!

Pentru merite deosebite în dezvoltarea fotbalului românesc, Comisia tehnică formată din Răzvan Burleanu l-a ridicat pe Christoph Daum la rang de antrenor emerit al naționalei nevăzătorilor, motivându-se că germanul nu vede jocul, dar îl simte la maximum. Noul contract se întinde pe o perioadă de 10 ani, după care Daum va prelua naționala artiștilor.

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare.