Dați-l afară pe Antonio Conceicao după acest 1-1 de la Malmo! E soluția care se impune și pe care oficialii CFR-ului trebuie să o ia fără ezitare.

Pentru că așa știu ei să rezolve o situație de criză. Iar acum chiar că e criză! Campioana a ratat calificarea în turul III preliminar al Ligii Campionilor după o dublă manșă extrem de modestă.

CFR a jucat foarte slab la Cluj, în tur, când a pierdut cu 1-0, dar nu m-a impresionat nici în Suedia, unde Mr Toni a folosit aceeași echipă ca și Iordănescu jr, ca și Petrescu în campionatul trecut.

N-am văzut mare lucru până la golul lui Djokovic, superb ce-i drept, iar după ratarea de 2-0 a lui Țucudean pe finalul primei reprize, echipa veche și nouă a CFR-ului s-a retras trist, lăsându-i pe suedezi să domine copios.

Nu înțeleg de ce nici Edi Iordănescu, nici Toni Conceicao n-au schimbat nimic în echipă după ce au văzut clar ce scârțâîie în primele meciuri oficiale.

Conceicao, antrenor fără personalitate

În primul rând, a scârțîit Culio, cu o viteză în minus, de cele mai multe ori al doilea la minge, cu multe pase greșite și fără viziune în atac. Înțeleg că e greu să vii la echipă și să-i spui marelui Culio care a înscris pe Olimpico din Roma: „Băiete, stai și tu meciul ăsta pe bancă”. Dar, dacă ești antrenor și dacă ai personalitate, trebuie să faci și așa ceva. Sacrifici „Nebunul” pentru a arunca în luptă măcar unul dintre „Căluții” Ioniță, Mailat, Costache sau Păun.

Greșeală mare a lui Conceicao și în momentul în care l-a ținut în teren pe Culio, cu nervii întinși la maxim și cu galben deja luat. Se simțea de la Cluj și de la București că argentinianul nu mai este lucid și că trebuie înlocuit. Dar Mister Toni n-a simțit-o.

Pensionarii din apărare au obosit

Și în centrul apărării sunt mari probleme. A plecat Boli, n-a venit nimeni care să-l înlocuiască, iar pe Vinicius și Mureșan i-am văzut mișcându-se greu, ca doi pensionari prin parc, și în meciul cu Botoșaniul, și în turul cu Malmo. Dar cine să intre în locul lor sau măcar a unuia dintre ei?

Ținând cont de rușinea demiterii lui Iordănescu jr, CFR nici nu merita să se califice.

Dar soluția e simplă: Dați-l afară pe Conceicao! Dacă nu acum, măcar peste două etape. Suntem în România și nu știm ce înseamnă cuvânt, contract, respect.

Credit foto: Emil Vasilescu / SPORT PICTURES