Cucerim Budapesta, 2-1 la unguri acasă în meciul al doilea de la turneul final al Campionatului European de tineret, și avem șanse mari de a merge în semifinale!

Tinerii români ne dau din nou o lecție de cum trebuie să lupți când îmbraci tricoul naționalei, o lecție de sport adevărat, de implicare, de curaj, de ambiție, de încredere.

Bineînțeles că au fost și greșeli, am luat gol în superioritate numerică, i-am așteptat prea mult pe unguri în prima repriză, când n-am tras niciun șut pe poartă, le-am dat ocazia să egaleze în prelungiri, când Vlad a scos senzațional.

Dar mi-a plăcut din nou energia pozitivă emanată de ai noștri, condiția fizică foarte bună, chiar dacă am văzut pe final și câțiva jucători storși de putere, după ce alergaseră ca nebunii 170 de minute în cele două meciuri de până acum.

Cucerim Budapesta: Mățan, omul meciului

Ramânia a revenit în joc printr-un gol excepțional marcat de Mățan, omul meciului, și a obținut victoria după o presiune fantastică, firească, ținând cont că am jucat toată repriza a doua cu un om în plus.

Excelent Vlad, foarte buni Ciobanu, Olaru și Boboc, slabi Moruțan și Petre, modești Marin și Ganea. Și mi-a plăcut mult cum a intrat în joc, în ultimele minute, copilul Popescu, care a făcut două faze senzaționale în numai câteva minute.

Rămân la părerea că Drăgușin trebuie să fie pe teren, în locul lui Ciobotariu, că Dulca este o soluție bună la mijloc și că Octavian Popescu merită mai multe minute pe teren.

Și două vorbe despre arbitrajul belgianului care nu merită nici să-i scriu numele: rușinos, execrabil, în ciuda faptului că le-a eliminat ungurilor, în mod corect, un jucător. Mie mi s-a părut că este ori prost, ori rău intenționat.

Va fi greu cu Germania, dar, dacă am ajuns aici, să jucăm cu aceeași vigoare și cu aceeași încredere. Nu suntem mai buni, dar putem juca fotbal. Hai România!