Craiova câștigă Cupa EHF după un final nebun, în care emoțiile noastre, ale celor din fața televizorului, a celor din sală și a celor care au văzut meciul pe ecranul uriaș din Bănie au atins cote fantastice.

Era 30-25 și rămăseseră doar 20 de secunde de joc, după 22-26 în tur…

Norvegiencele au mingea și un gol le transformă în câștigătoare. Aruncarea vine de la distanță, iar Dumanska parează excepțional, mingea sare tot la o jucătoare adversă, care trage tare, de pe 6 metri, totul pare năruit, dar nu e așa! Dumanska se transformă într-un uriaș care acoperă toată poarta, mingea nu are pe unde să intre, e a noastră pentru ultimele secunde. E victorieee și toată sala erupe, ca și noi, cei de acasă, cu lacrimi în ochi de emoție, extenuați după un meci care ne-a stors toate energiile în ultima lui parte, de parcă am fi fosta acolo, pe podea, alături de fete.

E o victorie imensă pentru sportul românesc, obținută într-un profund spirit oltenesc, chiar dacă în lotul Craiovei sunt și câteva jucătoare de afară, dar am văzut că au împrumutat și ele aceste trăiri de oltence adevărate.

Meciul a fost bună parte la mâna noastră, am condus și cu 8 goluri, dar finalul s-a încins și datorită atmosferei, poate și din cauza sălii, dar și a mizei, trofeul EHF, al doilea ca importanță în handbalul european la feminin.

Olteanca Dumanska aduce Cupa EHF la Craiova

Așa s-a ajuns la faza de final, când olteanca Dumanska a simțit că acolo, în Bănie, nu o poate învinge nimeni în acele secunde incendiare și a apărat tot.

E o victorie mare a sportului din Craiova și a sportului românesc, care renaște, revine la viață, ușor-ușor, nu se știe cum, de unde și cu ce.

Iată că sunt bani, iată că avem valoare să facem performanță (vezi și finala Cupei Campionilor Europeni la volei jucată de fetele de la Alba Blaj săptămâna trecută).

Sunt bani, trebuie să existe oameni care să-i atragă și să-i folosească pentru sport. Iar românii, știm bine, acum ajutați și de ceva străini, pot face mari performanțe.

Bravo, Craiova! Succes, CSM, mâine, în semifinala Champions League cu Gyor. Fiți oltence, fetelor, mâine la Budapesta!

Captură foto: digisport.ro