Craiova și-a depus candidatura la titlu după acest 0-0 în Gruia, împotriva campioanei CFR Cluj. Jocul echipei lui Mangia devine din ce în ce mai consistent, pe măsură ce înaintăm spre mijlocul sezonului regulat.

Mi-a plăcut Craiova la Cluj. O formație echilibrată în toate liniile, care dezvoltă un fotbal modern, în viteză, cu mai mulți fotbaliști tehnici, susținuți de câțiva jucători atletici. Echipa arată bine, începând cu portarul și terminând cu atacantul central.

Pigliacelli e un goalkeeper cu personalitate și reflexe remarcabile și, chiar dacă a greșit o dată la Cluj, a avut, per ansamblu, o prestație remarcabilă. Pare peste Bălgrădean și Arlauskis.

Donkor – Kelic peste Vinicius – Lang

Îmi plac foarte mult și fundașii centrali ai Craiovei. Donkor are clasă, plasament, forță, nu degeaba a jucat în Italia, iar pe Kelic îl știm din anii trecuți – puternic și cu un foarte bun joc aerian. Acest cuplu de fundași centrali mi se pare cel mai bun din Liga 1, peste Vinicius – Lang și chiar un pic peste Planic – Bălașa, mai nesiguri decât fundașii lui Mangia.

„Lateralii”, Martic (dreapta) și Briceag (stânga) nu par excepționali, dar sunt decenți, cu un aport ofensiv destul de consistent.

Craiova are, din punctul meu de vedere, și cea mai bună linie de mijlocași din Liga 1, Mateiu – Cicâldău – Bancu, iar jucătorul venit de la Hagi deține un mare potențial de creștere în viitorul apropiat.

Mijlocul CFR-ului e greoi (Culio, Hoban, Djokovic), cu limita de vârstă un pic depășită, în timp ce compartimentul similar fecesebist dă de multe ori rateuri fără Pintilii la coordonare.

Mitriță, cel mai bun jucător din Liga 1

Viteziștii Mihăilă și Mitriță creează panică în defensivele adverse atunci când au mingea la picior, ultimul fiind cel mai bun jucător din campionatul intern, iar ratarea penalty-ului cu CFR nu îmi poate schimba această opinie. Doar FCSB ar putea să se apropie de Craiova la acest capitol, numai că acolo Tănase, Coman sau Moruțan sunt inconstanți și emotivi.

FOTOGRAFII: Mircea Rosca / www.SportPictures.ro

La atacantul central, se poate spune că, în momentul de față, CFR și FCSB stau mai bine, Gnohere vs Țucudean, dar Koljic a arătat și el multe calități de când a venit la Craiova, chiar dacă ultima impresie nu a fost una la superlativ.

Concluzionând, echipa din Bănie mi se pare, la momentul actual, o candidată certă la titlu, ținând cont de lotul pe care îl are Mangia la dispoziție, comparativ cu al celorlate contracandidate. Important e acum pentru jucătorii Craiovei și pentru antrenorul italian să creadă mai mult în ei și în calitățile lor, și să-și propună răspicat câștigarea campionatului.