Craiova a fost prea moale în meciul cu FCSB, deși pornea cu 9 puncte avans, deși a avut în spate un stadion plin cu olteni inimoși și a fost coordonată de pe bancă de un antrenor experimentat.

Când nu tragi niciun șut pe poartă timp de 90 de minute, n-ai cum să ai pretenții la victorie. Cel mult, poți să speri într-un egal, ceea ce se putea întâmpla fără gafa de gâgă a lui Pigliacelli.

N-am văzut în echipa lui Pițurcă spiritul oltenesc cu care alde Balaci, Tilihoi și Negrilă ori, mai încoace, Craioveanu, Săndoi sau Badea „mușcau” din adversar ca din praz. Măcar atât. Pentru că actuala echipă a Craiovei nu prea a arătat mare lucru, în ciuda a 2-3 ocazii mai mult întâmplătoare, și nu venite dintr-o idee tactică sau dintr-un joc aplicat.

Craiova a jucat prost și cu Papură, dar a acumulat puncte. Cu noroc, cu hei-rup, cu numele, cu publicul. Însă, atunci când dai de un adversar care știe să stea pe teren – FCSB a învățat asta în ultimele două partide – e dificil să obții mai mult de un punct.

Mijlocașul care lipsește

Craiova lui Pițurcă are nevoie la mijloc de un jucător care să lege jocul, așa cum are nevoie și FCSB. Cicâldău are limitele lui, mai așteptăm să crească, Mateiu face mai mult faza defensivă, iar de partea cealaltă – Pintilii vine după accidentare și a mai pierdut din vigoarea de acum câțiva ani, iar Moruțan e necopt.

Foto:Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

Sunt două echipe care se pot bate liniștit pentru locurile 2-3, împreună cu Viitorul, cu Gaz Metan, dar e greu să emită pretenții, în actualele formule, la titlu. Poate doar dacă reușesc ceva spectaculos ca transferuri în pauza de iarnă. Dar, până atunci, CFR se poate distanța serios.

Au fost și câteva faze controveraste, era normal să apară înr-un meci tensionat, însă, per ansamblu, jocul celor două formații a fost modest, cu mici sclipiri, prea mici pentru pretențiile lor.

FCSB a câștigat pentru că haosul general a fost estompat, altfel se ducea în Liga a doua, în timp ce, de partea cealaltă, Pițurcă nu putea face minuni. Are nevoie de timp și, tocmai de aceea, e greu de crezut că poate câștiga campionatul în acest sezon. Posibil să aibă șanse mai mari la anul, dacă rezistă în vulcanul din Bănie…