Craiova merită mai mult! Pentru Balaci și Oblemenco, pentru spiritul oltenesc și pentru sângele care clocotește în vene când vine vorba de fotbal, pentru amintirea Campioanei unei mari iubiri.

Vorbesc de Craiova fotbalistică, nu mă interesează războiul fratricid, interesele locale și nici partidele politice.

Vorbesc pentru oamenii care vin la stadion, pentru cei care mănâncă praz și fotbal, pentru cei care iubesc și urăsc, pentru cei care strigă cu tăria zaibărului: „Hai Craiova!”

Craiova: Olteni cu sângele fierbinte

Oamenii din Bănie nu sunt dușmani, nu au de ce să fie dușmani, sunt olteni cu sângele fierbinte și cu dragoste pentru Fotbal. L-au iubit pe Oblemenco, l-au divinizat pe Balaci, l-au respectat pe Ștefănescu. Și încă îi iubesc pe cei din Craiova Maxima, încă se mai gândesc la Negrilă și la golul lui din sfertul cu Kaiserslautern, încă visează driblingurile amețitoare ale lui Cîrțu și încă sunt mândri de forța de buldozer a lui Cămătaru.

Craiova fotbalistică trăiește încă din amintirea marilor fotbaliști care au jucat în Bănie, din performanțele obținute de-a lungul anilor și datorită suporterilor pătimași.

Craiova vrea și poate!

Craiova merită o echipă care se bate până la capăt cu FCSB și CFR, o echipă care are încredere până la final în antrenorul ei, o echipă care nu-și vinde căpitanii în timpul campionatului.

Craiova vrea și poate, și ca echipă, și ca oraș, și ca stare de spirit. Cei care o conduc, fiindcă tot îl au pe marele Cîrțu lângă ei, trebuie să hrănească din acest spirit, să gândească mai profund și să trăiască mai intens.

Craiova merită mai mult! Și poate mai mult!

Credit foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES