Craiova lui Mangia a fost dezamăgitoare în meciul de la Severin, în care FCSB a arătat că devine încet-încet o forță supranaturală pentru modesta noastră competiție.

Alb-albaștrii au părut din altă divizie, un fel de Sănătatea Drobeta Turnu Severin, o echipă pierdută în ceață, chiar dacă nu e ceață afară, o echipă moale, cu fundași-poeți, boemi, rătăciți prin fotbal, și cu cei trei atacanți mignoni, parcă prea mici pentru un război destul de măreț.

Din punctul meu de vedere, a greșit Mangia. La 0-2, în minutul 34, și un nespecialist vedea că lucrurile nu merg, că e ceva în neregulă și că trebuie schimbat repede sistemul, concepția, câțiva jucători. Mangia a așteptat încă 24 de minute de joc, până în minutul 57, și a schimbat post pe post, adică imaginație zero.

Acțiune, signor Mangia, gândire rapidă, găsirea unor soluții la început de criză într-un meci, cam acestea se așteaptă de la un antrenor care se crede un fel de maestru în fotbal. Ei bine, iată că nu este.

Italianul încearcă ceva în atac abia în minutul 64, la 0-3, când îl bagă pe Burlacu în locul lui Mitriță. Foarte târziu!

20 de goluri în ultimele patru meciuri reprezintă probabil un record european în acest moment și confirmarea că echipa de stele a fostei Steaua a devenit un fel de mașină infernală care strivește orice formă de viață ce-i iese în cale.

În sfârșit, Becali a creat o adevărată sperietoare pentru adversarii din Liga 1 și, dacă această echipă menține ritmul, e cam greu să-i stea cineva în cale.

Dică a avut pe bancă la acest meci șapte jucători care pot începe oricând ca titulari, Stăncioiu, Pintilii, Man, Alibec, Morais, Coman și Filip, în timp ce Benzar e accidentat! Opt oameni care pot fi oricând titulari. Asta înseamnă forță și lot valoros.

Dar există o persoană care poate bulversa această mașinărie, sus-numitul Gigi Becali, din cauza căruia FCSB/Steaua a și pierdut ultimele campionate. Dacă-și bagă el coada la echipă, se duce dracului totul. Și probabil pe asta se bazează și Vasile Miriuță, care spune că roș-albaștrii nu vor lua titlul nici anul acesta.

De altfel, fosta echipă din Ghencea (acum nu știu de unde să mai zic că e) a ratat trofeele în 2016 și 2017 alergând de una singură într-o cursă pe care nu avea cum să nu o câștige. Și totuși, nu a câștigat-o!

Și două vorbe despre Alibec: nu s-a mai lamentat, n-a mai protestat, a încercat să-și ajute coechipierii, a dat două pase decisive, dar rămâne singurul atacant din lot care nu a marcat încă în campionat! Poate în etapa următoare!